Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPL

Oamenii de ştiinţă susţin parcursul European şi politicile liberale!

|versiune pentru tipar| PL, 25 noiembrie 2014

Marţi, 25 noiembrie, Corina Fusu, a avut o întrevedere cu colaboratorii Academiei de Ştinţe.

Potrivit Corinei Fusu, echipa PL şi-a asumat în mod responsabil pentru viitoarea guvernare următoarele obiectivele: asigurarea securităţii cetăţenilor RM, prin aderarea la NATO, a unui prezent demn şi a unui viitor european pentru toţi cetăţenii Republicii Moldova, indiferent de naţionalitate, prin integrarea republicii în UE.

Corina Fusu a menţionat că în situaţia de faţă, pentru a realiza cât mai curând aderarea la NATO şi integrarea europeană a Republicii Moldova este necesar ca în urma alegerilor din 30 noiembrie 2014, Partidul Liberal să ajungă la guvernare. “Ucraina şi-a ales un legislativ proeuropean şi pro NATO, România a ales un preşedinte corect şi de factură liberală. Este rândul Republicii Moldova să se rupă de «moştenirea» de sorginte sovietică şi coruptă şi să se expună clar pentru vectorul european. PL este partidul care militează, în egală măsură, pentru aderarea la NATO şi integrarea în UE, de aceea alegerea corectă la 30 noiembrie este Partidul Liberal!” — a accentuat Corina Fusu.

Participanţii s-au arătat îngrijoraţi de salariile mici pe care le primesc intelectualii, dar de şi propaganda mediatică de la posturile de televiziune, care manipulează cetăţenii.

Corina Fusu a subliniat că doar continuarea cursului european şi implementarea Acordului de Asociere poate asigura dezvoltarea ştiinţei. Pentru comparaţie, deşi Acordul de Asociere presupune beneficii pe termen mediu şi chiar lung (5–7 sau chiar 10 ani), în primele 2 luni de la implementare acesta deja a adus anumite efecte tangibile. “În domeniul ştiinţei, începând cu iulie anul curent, Republica Moldova este eligibilă pentru proiectele din cadrul Programului European pentru Cercetare — Inovare Orizont 2020 (H2020), al cărui buget este de 80 de miliarde de euro, pentru perioada 2014–2020. Această asociere la programul de cercetare va permite entităţilor fizice şi juridice care reprezintă R. Moldova să obţină drepturi similare cu cele din statele membre ale UE, în cadrul apelurilor la programul H2020.”, a spus D-na Fusu.

Referitor la televiziune şi media, Corina Fusu a accentuat că problema poate fi rezolvată prin adoptarea unui Nou Cod al Audiovizualului, care va stipula transparenţa proprietarului de media. În acest sens, deputaţii PL au înaintat un nou Cod al Audiovizualului, expertizat de OSCE şi Consiliul Europei, dar care nu a fost votat de actuala coaliţie de guvernare. “Doar accederea deputaţilor PL în număr considerabil în Parlament va permite înfăptuirea reformelor veritabile, asigurarea bunăstării şi păcii cetăţeanului, alături de omul de ştiinţă sau creaţie! Cu PL în familia NATO şi UE!”, a conchis Corina Fusu.

Întâlnirea a fost organizată în colaborare cu OT PL Centru, condusă de Roman Sofroni, iar la eveniment au mai participat şi candidaţii PL la funcţia de deputat — Eugenia Iurco, Silvia Savca şi Ştefan Schidu.

Serviciul de presă al PL
Sursa: www.pl.md