Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPL

Breasla medicilor consideră că Ministerului Sănătăţii trebuie condus de LIBERALI

|versiune pentru tipar| PL, 26 noiembrie 2014

Gheorghe Brega, candidat PL la funcţia de deputat, în colaborare cu Organizaţia Teritorială PL Centru, al cărei Preşedinte este Roman Sofroni, s-a întâlnit cu colaboratorii Institului de Neurologie.

În discursul de salut, Dl Brega a menţionat că fiind medic de mai mult de 30 ani cunoaşte îndeaproape problemele din sistemul de sănătate. De asemenea, şi-a exprimat regretul că specialiştii noştri medicali, fiind la fel de buni ca speciliştii din UE, primesc salarii şi pensii mizere, iar condiţiile de activitate sunt inferioare standardelor europene. “Sunt sigur ca aveţi multe supărări pe actula guvernare, supărări de multe ori întemeiate. Dar, astăzi fac apel să votăm parcursul european de dezvoltare al republicii, şi nu unii exponenţi ai partidelor care s-au compromis. Pe de altă parte, consider că doar PL a guvernat fără să confunde buzunarul public cu buzunarul propriu. Pentru că Partidul Liberal este Partidul care luptă pentru identitatea naţională şi pentru adevăr, dar NU pentru interese de business şi de grup.” — a accentuat Gheorghe Brega.

Gheorghe Brega a explicat avantajele aderării la NATO şi, ţinând cont de contextul geopolitic, necesitatea republicii de a realiza acest obiectiv cât mai curând — “Iniţial, multe idei PL păreau sinucigaşe, mă refer şi la integrare în UE şi limba română, dar Curtea Constituţională le-a pus la punct pe toate. Aşa e şi cu NATO! Toată lumea se teme de NATO, dar am să fac o simplă paralelă dintre intervenţiile din Afganistan, intervenţii demarate de Federaţia Rusă şi de unde s-au întors 347 de sicrie cu cetăţenii noştri, iar pe de altă parte din operaţiunile NATO, militarii noştri s-au întors cu experineţă, profesionalism şi recompense financiare pe măsură. NATO nu este ceva obligatoriu, militarii sunt înrolaţi în mod benevol, iar acţiunile NATO sunt coordonate şi aprobate de Consiliul de securitate ONU.”

Vorbind de problemele ce ţin de domeniul medical, Gheorghe Brega a subliniat că doar continuând reformele şi vectorul european, putem moderniza şi aduce schimbări în beneficul sănătăţii cetăţenilor, schimări pe Piaţa Farmaceutică, producerea şi păstrarea medicamentelor, modului de petrecere a licitaţiilor cu privire la achiziţiobnarea medicamentelor din instituţiile medicale ş.a.

Colaboratorii de la Institutul de Neurologie au ţinut să menţioneze că le sunt recunoscători deputaţilor PL că nu au admis tentativele neprofesioniste şi meschine de a comasa un şir de instituţii precum Centrul de diagnostică, Spitalul Republican, Institutul Oncologic, Institutul de Cardiologie într-o singură instituţie, care ar fi periclitat buna desfăşurare şi activitate a instituţiilor în cauză. Dânşii au subliniat că domeniul medical are nevoie de descentralizare, şi nu de centralizare abuzivă şi neprofeionistă, dar şi de reforme responsabile şi eficiente. De aceea îşi doresc ca reprezentanţii PL-ului acceadă în forul Legisaltiv, iar Ministerul Sănătăţii să fie condus de profesioniştii din Partidul Liberal.

În final, Gheorghe Brega a invitat participanţii să voteze PL pentru reforme eficiente în toate domeniile, inclusiv cel al sănătăţii. “Cu PL în familia NATO şi UE!” — a conchis Gheorghe Brega.

La eveniment au mai participat membrii OT PL Centru şi candidaţii PL la funcţia de deputat — Eugenia Iurco, Silvia Savca şi Ştefan Schidu.

Serviciul de presă al PL
Sursa: www.pl.md