Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPL

Mihai Ghimpu a avut o întâlnire electorală cu colaboratorii “Dansicons” SRL

|versiune pentru tipar| PL, 27 noiembrie 2014

În dimineaţa acestei zile, Mihai Ghimpu, Preşedintele PL, candidat PL la funcţia de deputat în Parlament, a avut o întâlnire electorală cu colaboratorii “Dansicons” SRL. La eveniment au participat şi candidaţii PL la funcţia de deputat — Iurie Dârda, Preşedintele OT PL sec. Râşcani, Nicolae Balaur, Silvia Savca, Vasile Urâtu şi Ştefan Schidu.

Mihai Ghimpu le-a vorbit colaboratorilor despre necesitatea aderării R. Moldova la NATO şi importanţa continuării cursului european. “La 30 noiembrie, vă îndemn să votaţi pentru partidele proeuropene şi în primul rând pentru PARTIDUL LIBERAL! Republica Moldova are viitor doar în cadrul UE şi NATO! Doar aşa putem asigura un viitor în pace şi bunăstare pentru noi şi pentru generaţiile viitoare!”, a accentuat Preşedintele PL.

Totodată, Mihai Ghimpu a criticat dur acţiunile unor partide proruse, care manipulează cetăţenii şi îi mint că Uniunea Vamală este soluţia pentru R. Moldova — “Cum poate fi Uniunea Vamală soluţia pentru un viitor mai bun, când această Uniune nici măcar nu există?! Pe lângă aceasta, noi nu avem hotar cu UV, pentru că este Ucraina, iar după războiul provocat de Rusia în această ţară, cel puţin pentru 100 de ani nu e real ca Ucraina să aibă relaţii de colaborare cu Rusia, dar cu atât mai mult cu Uniunea Vamală. Ce alegem noi? Soarta ţărilor membre UE, care au o economie dezvoltată, condiţii de trai, salarii şi pensii mari sau soarta Crimeii, Luhanskului şi a Doneţkului? Ziua alegerilor este crucială pentru viitorul republicii, noi trebuie să conştientizăm cât de important este să continuăm cursul european, pentru că nu putem risca să avem o situaţie similară Ucrainei şi în Republica Moldova. Încotro, R. Moldova? Eu vă îndemn să mergeţi cu PL în familia NATO şi UE!”

Preşedintele PL a îndemnat alegătorii să nu-şi lase influenţată decizia de daruri electorale şi să aleagă raţional, pentru că de fiecare vot depinde viitorul republicii.

“Ieşiţi la vot! Convingeţi-vă prietenii, rudele, cunoscuţii să participe la scrutin şi să aleagă partidul care nu v-a trădat, nu v-a dezamăgit, nu s-a vândut, nu a votat alături de comunişti, să voteze Partidul Liberal! În pofida dezamăgirilor pe care le aveţi, problemelor, greutăţilor, noi nu avem o altă opţiune decât cea Europeană! Nu vom putea culege roade, avea rezultate, dacă vom tăia acest copac al democraţiei. Noi nu avem dreptul moral să lăsăm copiilor greutăţile şi problemele de astăzi! Fiecare vot corect înseamnă o şansă pentru un viitor mai bun în familia NATO şi UE!” — a mai subliniat Mihai Ghimpu.

Participanţii la întâlnire au adresat o serie de întrebări Preşedintelui PL şi şi-au exprimat încrederea că Partidul Liberal le va apăra interesele, acesta fiind partidul care a demonstrat că luptă pentru cauză şi oameni, are o politică corectă şi este capabil să asigure implementarea reformelor eficiente.

Serviciul de presă al PL
Sursa: www.pl.md