Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPL

Ucraina şi-a ales un legislativ proeuropean şi pro-NATO, iar România — un preşedinte corect şi de factură liberală, este rândul Republicii Moldova să revină la normalitate!

|versiune pentru tipar| PL, 27 noiembrie 2014

Corina Fusu, Prim-vicepreşedintă PL, candidată PL la funcţia de deputat, a avut mai multe întâlniri electorale astăzi, 27 noiembrie — cu funcţionarii Preturii Sectorului Centru, cu angajaţii Institutului Gradina Botanică şi cu elevii şi profesorii Şcolii Profesionale nr. 1 din Chişinău.

Corina Fusu a vorbit despre importanţa alegerilor din 30 noiembrie, necesitatea continuării cursului european, problema manipulării prin intermediul instituţiilor media, implicarea femeilor în viaţa politică, priorităţile Partidului Liberal şi realizările acestuia.

În cuvântul de deschidere, Corina Fusu a subliniat: “Alegerile parlamentare actuale sunt alegerile cu o miză crucială. Împreună cu DVS vom decide vectorul de dezvoltare — Est sau Vest, Kremlinul sau Bruxelles-ul, războiul sau pacea, siguranţa şi decenţă sau embargouri”.

Potrivit Corinei Fusu, echipa PL şi-a asumat, în mod responsabil, pentru viitoarea guvernare un şir de obiective, printre care: asigurarea securităţii cetăţenilor RM, prin aderarea la NATO; redresarea economică, prin reducerea ecomiei tenebre şi investirea eficientă a remitenţelor de peste hotare; consolidarea statului de drept; reforma constituţională; prevenirea şi combaterea corupţiei; reorganizarea administrativ-teritorială şi cea a administraţiei publice; dezvoltarea rurală şi modernizarea satelor ş.a. De asemenea, Corina Fusu a accentuat că Partidul Liberal şi-a asumat politici responsabile în domeniul economie, în domeniul industrial şi agricol, în domeniul protecţiei sociale, educaţiei, sănătăţii, culturii, de susţinere a tineretului şi sportului ş.a.

Participanţii au adresat întrebări referitor la Acordul de Asociere, reformele din sistemul educaţional, asigurarea pieţelor interne cu produse autohtone, eradicarea corupţiei.

Referitor la beneficiile Acordului de Asociere, Corina Fusu a menţionat: “Chiar dacă Acordul de Asociere presupune beneficii pe termen mediu şi chiar lung (5–7 sau chiar 10 ani), în primele 2 luni de la implementare acesta deja a adus anumite rezultate vizibile. S-a constatat o creştere impresionantă, în septembrie-octombrie 2014, a exporturilor de vinuri cu 26%, mere de 2,7 ori, prune de 8,1 ori, struguri de masă de 5,8 ori, porumb dulce congelat de peste 3 ori şi cereale cu peste 77%. Creşterile sunt exprimate faţă de anul precedent, astfel, fiind eliminat factorul sezonier.”

Referitor la reformele din sistemului educaţional, Corina Fusu a menţionat că aceste reforme sunt necesare, dar implementarea acestora trebuie făcută cu mai mult profesionalism şi responsabilitate, pentru a crea un echilibru întrea accesibilitatea şi calitatea studiilor pentru fiecare copil.

“Eradicare corupţiei poate fi făcută doar prin continuarea vectorului European, România demonstrează prin excelenţă lupta cu acest flagel.” — a spus Corina Fusu, referindu-se la problema corupţiei din R. Moldova.

La final, Corina Fusu a chemat toţi particpanţii să vină în număr considerabil la vot, pentru a asigura parcursul euopean, continuarea reformelor veritabile şi tragerea la răspunde, ulterior, a celor care au încălcat legea, ascunzându-se sub paravanul integrării în Uniunea Europeană.

“Ucraina şi-a ales un legislativ proeuropean şi pro-NATO, iar România — un preşedinte corect şi de factură liberală, este rândul Republicii Moldova să revină la normalitate! Cu PL în familia NATO şi UE! La 30 noiembrie, votăm Partidul Liberal!” — a conchis Corina Fusu.

Întâlnirea a fost organizată în colaborare cu OT PL Centru, condusă de Roman Sofroni, iar la eveniment au mai participat şi candidaţii PL la funcţia de deputat — Eugenia Iurco şi Vasile Urâtu.

Serviciul de presă al PL
Sursa: www.pl.md