Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPL

Start Caravanei NATO şi UE!

|versiune pentru tipar| PL, 28 noiembrie 2014 | 

Liberalii au desfăşurat pe parcursul zilei de 28 noiembrie CARAVANA NATO ŞI UE! STARTUL a fost dat din Piaţa Marii Adunări Naţionale, de către Mihai GHIMPU, Preşedintele PL, unde a avut loc şi o manifestaţie dedicată lansării Caravanei NATO şi UE.

La eveniment au participat şi liderii partidului liberal — Dorin Chirtoacă, Prim-vicepreşedinte PL, Corina Fusu, Prim-vicepreşedintă PL, Valeriu Munteanu, Vicepreşedinte al PL, candidaţi PL la funcţia de deputat în Parlament, care au venit cu discursuri în faţa celor prezenţi la eveniment.

De asemenea, au fost prezenţi şi Preşedinţii Organizaţiilor Teritoriale ale Partidului Liberal, liderii Tineretului Liberal şi liderele Organizaţiei Femeilor Liberale.

Corina Fusu, care a fost şi moderatoarea evenimentului, a subliniat că “astăzi PL îşi desfăşoară acţiunea culminantă, de vârf, din această campanie electorală pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014 — Caravana NATO şi UE! Trăim astăzi vremuri istorice, vremuri istorice pentru Ucraina, pentru România, pentru Republica Moldova, pentru întreaga Europă! Astăzi, în acest context geopolitic, nu mai există loc pentru compromisuri, nu mai există loc pentru «politică deşteaptă», nu mai există loc pentru politică duplicitară, nu mai exist loc pentru politică de a avea interese şi foloase de la 2 vaci, NU! Mergem într-o singură direcţie! În direcţia NATO şi UE cu PL! PL şi-a ales direcţia! Vectorul şi direcţia este NATO şi UE! Este lumina, pacea şi bunăstarea!«

Dorin Chirtoacă, Prim-vicepreşedinte al PL, candidat PL la funcţia de deputat în Parlament, a lansat un apel către toţi cetăţenii republicii să iasă la vot pe 30 noiembrie şi să aleagă NATO şi UE! Dânsul a vorbit despre necesitatea aderării la NATO şi UE şi a accentuat că doar continuându-ne drumul european, în Republica Moldova va fi combătută corupţia şi va putea fi asigurată pacea, bunăstarea şi securitatea cetăţenilor republicii.

»Astăzi, în cadrul acţiunii «Caravana NATO şi UE», vrem să mobilizăm toţi locuitorii Chişinăului, toţi locuitorii republicii să participe la vot duminică, 30 noiembrie. Să participe la vot pentru ca prin vot să arătăm tuturor că Republica Moldova îşi alege în mod legitim viitorul său european, că opţiunea este susţinută de marea majoritate a locuitorilor Republicii Moldova, a celor de acasă şi a celor din diasporă. Vreau să facem această acţiune de la un capăt la celălalt din plin, în aşa fel încât duminică dimineaţă, toată lumea să pornească spre secţiile de votare şi seara să ne putem bucura de această decizie istorică pe care o luăm în ceea ce priveşte aderarea Republicii Moldova la UE şi Alianţa Nord-Atlantică.” — a subliniat Dorin Chirtoacă.

Prim-vicepreşedintele PL a lansat un apel către toţi cetăţenii să iasă la vot şi să opteze pentru un viitor demn, în bunăstare şi securitate, alături de NATO şi UE -

“Vă chem pe toţi, de la mic la mare, pe 30 noiembrie să ieşiţi la vot! Prin opţiunea noastră proeuropeană să demonstrăm în mod legitim, în mod liber, că republica Moldova şi-a ales o soartă demnă, o soartă a păcii, a ordinii şi a prosperităţii şi a spus un NU hotărât sărăciei şi războiului, oferite de Uniunea Vamală. Vă chem să ieşiţi la vot în numele generaţiilor care s-au jertfit pentru ca noi să fim liberi, şi cei care au fost deportaţi în Siberia, şi cei care au suferit de pe urma foametei organizate, şi cei care au fost persecutaţi de regimul comunist. În numele tuturor celor care nu s-au mai întors din Siberia, în numele celor care au luptat din 89 şi până în prezent, în numele tineretului care a ieşit pe 7 aprilie, în numele copiilor şi a celor care vor avea de dus bucata asta de pământ mai departe, duminică avem datoria să ieşim la vot! Doar prin vot vom putea alege ceea ce ne aparţine — o viaţă bună şi demnă în cadrul UE! Avem de ales între soarta Doneţkului, Luhanskului şi a Crimeii şi cea a Letoniei, Lituaniei şi a Estoniei. În această toamnă, Ucraina a cîştigat prin alegerile parlamentare, în această toamnă România a câştigat la alegerile prezidenţiale, în această toamnă Moldova va câştiga prin alegerile parlamentare de la 30 noiembrie pentru ca să avem o viaţă bună în cadrul Uniunii Europene!”

Şi Valeriu Munteanu a îndemnat cetăţenii să participe la scrutin şi aleagă NATO şi UE — “PL a mers în această campanie electorală cu sloganul Uniţi în familia NATO şi UE! PL este unica formaţiune relevantă din RM, unica formaţiune parlamentară şi viitoare parlamentară, fostă la guvernare şi viitoare la guvernare, care militează în egală măsură pentru aderarea RM la UE, de rând cu aderarea la NATO. Este o cale foarte şi foarte complicată, dar este calea adevărului. Nu este calea jumătăţilor de măsură, aşa cum fac alte partide din RM care cunosc şi înţeleg că Republica Moldova ori va deveni membru NATO, după care va deveni stat membru al UE, ori în continuare vom sta în acest spaţiu al incertului, pentru că securitatea pe care o acordă NATO este o precondiţie pentru a atrage investiţii, pentru creşterea economică şi pentru aducerea bunăstării, lucruri necesare pentru fiecare cetăţean al Republicii Moldova.”

Mihai Ghimpu a reiterat că Republica Moldova nu-şi poate apăra libertatea fără ajutorul şi protecţia NATO, motiv pentru care Partidul Liberal promovează insistent perspectiva aderării la NATO şi luptă pentru realizarea acestui obiectiv.

“Republica Moldova fără NATO e ca un robinet fără apă, şi asta vrem să înţeleagă nu doar cetăţenii, dar şi partidele politice cu care ne vom întâlni să guvernăm şi să construim acel drum spre Europa. UE este uniunea unde pacea, bunăstarea, creaţia activează liber, omul trăieşte fără frică, omul e sigur de ziua de mâine, omul e sigur în viitorul său. Noi de 200 de ani suferim, cred că nu mai este alt pământ care a suferit atât şi care este amestecat cu sânge şi durere.” — a subliniat Mihai Ghimpu în discursul său.

Dânsul a mai accentuat că Partidul Liberal vrea pace, bunăstare şi libertate pentru toţi cetăţenii republicii, indiferent de naţionalitate şi a accentuat că pentru formarea unei coaliţii de guvernare, PL va avea condiţia ca în programul de guvernare să fie inclusă prioritatea aderării republicii la NATO, aşa cum s-a întâmplat în Ucraina când a fost constituită coaliţia de guvernare — “Pe data de 30 noiembrie, cetăţenii vor vota pentru UE şi NATO, iar după aceasta noi vom semna un Acord, aşa cum au semnat ucrainenii când au format Coaliţia de guvernare şi primul punct a fost aderarea la NATO. Aşa va face şi Partidul Liberal! Noi nu vrem să fim umiliţi în continuare, noi nu mai vrem politica la două capete, s-o terminăm cu politica dublă! Niciodată călăul n-a îmbrăţişat jertfa pentru a o ferici, a îmbrăţişat-o pentru a-i băga cuţitul în inimă şi asta a fost timp de 200 de ani.”

“Stimaţi cetăţeni, PL nu înseamnă doar Partidul Liberal,ci şi pace şi libertate! De aceea, votaţi PL!

PL! P!L PL! PL înseamnă pace, libertate, jos corupţia, jos hoţii, jos mafioţii! PL înseamnă dragoste faţă de dvs, faţă de acest pământ! PL înseamnă NATO şi UE! Votăm PL, votăm NATO, votăm UE! Iar pentru ca mesajul nostru, pacea, liniştea, bunăstarea să ajungă în fiecare sat, localitate, casa, în fiecare inimă, la fiecare om, în numele NATO şi UE, în numele libertăţii noastre, care este mai scumpa decât toate, dau start caravanei NATO şi UE!

Cu PL în familia NATO şi UE!” — cu acest mesaj a fost dat startul CARAVANEI LIBERTĂŢII.

Maşinile cu drapele NATO, UE şi PL au pornit din Piaţa Marii Adunări Naţionale spre toate localităţile din republică, dar şi prin sectoarele Chişinăului, ducând mesajul Partidului Liberal peste tot. Şi Dorin Chirtoacă, Prim-vicepreşedinte al PL, a făcut acelaşi lucru — a condus o maşină cu drapelul NATO şi cel al UE prin centrul capitale.

Serviciul de presă al PL

Discursul Preşedintelui PL, Mihai Ghimpu, candidat PL la funcţia de deputat în Parlament

Bună ziua stimaţi cetăţeni,
Bună ziua dragi prieteni,
Scumpi colegi,

Republica Moldova fără NATO e ca un robinet fără apă, şi asta vrem să înţeleagă nu doar cetăţenii, dar şi partidele politice cu care ne vom întâlni să guvernăm şi să construim acel drum spre Europa. UE este uniunea unde pacea, bunăstarea, creaţia, activează liber, omul se culcă liber, omul e sigur de ziua de mâine, omul e sigur în viitorul său. Noi de 200 de ani suferim, cred ca nu mai este alt pământ care a suferit atât şi care este amestecat cu sângele neamului. Unii cetăţeni nu doresc în NATO, alianţa care oferă pacea, ci doresc să avem tancul în cetatea lui Ştefan cel Mare. Atunci, ne întrebăm, a cui urmaşi suntem noi? Urmaşii lui Petru I ori ai lui Ştefan cel Mare? Păi, dacă suntem urmaşii lui Ştefan cel Mare, atunci de ce îmbrăţişăm tancul rusesc, urâm tot ce e naţional, ne temem de NATO şi vrem cu Rusia? Cine ne este prieten? Sau ce fel de prieten ne dorim noi? Un prieten care te ajută sau un prieten care te pune în genunchi, te fură, te minte sau/şi îţi bagă cuţitul din spate? NATO este prietenul nostru, NATO este prietenul tuturor, pentru că NATO oferă pace, dar pace înseamnă stabilitate politica. Iar stabilitate politică înseamnă stabilitate economică, stabilitate economică înseamnă locuri de muncă, pensii, salarii, burse, viaţă mai bună! Cei care au guvernat şi care guvernează se uită la Bruxelles, dar stau cu ursul în braţe şi se tem să pomenească cuvântul NATO, pentru că aşa ne-au băgat în cap cei care ne-au ocupat. Oare e greu să înţelegi?! Lavrov, ministrul de Externe al Federaţiei Ruse, spune că Republica Moldova trebuie să adopte o lege cu privire la neutralitate. De ce? Cine e Lavrov? Decebal, Burebista, Mihai Viteazul, Ştefan cel Mare? Fiindcă asta le trebuie lor, ei ştiu foarte bine că noi avem în constituţie aceasta normă, stat neutru, dar văzând că noi, liberalii, am început lupta pentru NATO şi împotriva neutralităţii, ei vor să se mai asigure printr-o lege prin care să dăm dreptul să stea armata de ocupaţie pe teritoriul nostru.

Nu! Teritoriul e al nostru, ţara e a noastră, pământul e al nostru, tot ce stă aici e al nostru! Şi pe noi să ne lase să ne hotărâm soarta aşa cum noi ne dorim. Vor stat neutru cu prezenţa armatei lor pe teritoriul nostru! Iată ce înseamnă neutralitatea pentru Republica Moldova. Neutră, dar cu “catiuşa” în pat, cum glumesc şi ironizez eu, şi cu tancul la poartă. Eu sunt sigur ca vom câştiga la Curte, căci am depus o sesizare în acest sens. La momentul adoptării Constituţiei, armata rusă era pe teritoriul nostru şi aceasta este armată de ocupaţie şi nicidecum nu suntem stat neutru. Neutralitatea îi trebuie Rusiei ca să ne ocupe din nou, aşa cum au facut-o în 1940, aşa cum au făcut-o şi în Georgia, în Ucraina. Căci dacă Georgia, Ucraina ar fi fost membre NATO, Putin ce ar fi făcut? Nimic! Oare e greu de înţeles acest lucru?

Stimaţi cetăţeni,

Cu PL ne culcăm, cu PL dormim, cu PL ne trezim şi cu PL votăm! Fiindcă PL vrea pace, linişte pentru toţi cetăţenii, indiferent de naţionalitate. Rus, român, armean, georgian, găgăuz, ucrainean, bulgar, evreu. Noi nu putem oferi o pace doar pentru moldoveni. Ori pace pentru toţi cetăţenii Republicii Moldova ori război, aşa cum este astăzi în Ucraina şi a fost la noi în 1992. În 92 nu au murit doar moldovenii, a împuşcat ucraineanul în ucrainean, rusul în rus, bulgar în bulgar, român în român, din vina cui? Din vina politicii ruseşti! Iată de ce avem nevoie de NATO! Şi vreau să vă spun, pe data de 30 noiembrie, cetăţenii vor vota pentru UE şi NATO, iar pe data de 1, 2 sau 3 decembrie (sau data când vom discuta formarea unei coaliţii de guvernare), noi vom semna un Acord, aşa cum au semnat ucrainenii când au format Coaliţia de guvernare şi primul punct a fost aderarea la NATO. Aşa va face şi Partidul Liberal! Doar aderarea la NATO ne poate aduce nouă o coaliţie cu foştii colegi, nu-i acceptăm pe cei care sunt pentru urs. Noi nu vrem să fim umiliţi în continuare, noi nu mai vrem politică la două capete, noi vrem aşa cum spune lumea civilizată, ori ori, s-o terminăm cu politica dublă! Niciodată călăul n-a îmbrăţişat jertfa pentru a o ferici, a îmbrăţişat-o pentru a-i băga cuţitul în inimă! Şi asta a fost timp de 200 de ani!

Stimaţi cetăţeni,

PL nu înseamnă doar Partidul Liberal, ci şi pace şi libertate! De aceea, votaţi PL!

PL! PL! PL! PL înseamnă pace, libertate, jos corupţia, jos hoţii, jos mafioţii! PL înseamnă dragoste faţă de dvs, faţă de acest pământ, faţă de trecutul dureros al nostru, al părinţilor şi buneilor noştri, al tuturor celor care au murit în timpul foametei organizate, care au fost deportaţi în Siberia.

Aşadar, stimaţi cetăţeni,

Pe data de 30 noiembrie, mână de mână, unul câte unul, mergem la vot şi votăm PL! PL înseamnă NATO şi UE! Votăm PL, votăm NATO, votăm UE! Iar pentru ca mesajul nostru, pacea, liniştea, bunăstarea să ajungă în fiecare sat, localitate, casă, în fiecare inimă, la fiecare om, în numele NATO şi UE, în numele LIBERTĂŢII noastre, care este mai scumpă decât toate, dau start caravanei NATO şi UE!

Cu PL în familia NATO şi UE!
Votăm PL, votăm NATO şi UE!

Discursul Prim-vicepreşedintelui PL, Dorin Chirtoacă, candidat PL la funcţia de deputat în Parlament

Stimaţi colegi,

Cu adevărat astăzi, în cadrul acţiunii “Caravana NATO şi UE”, vrem să mobilizăm toţi locuitorii Chişinăului, toţi locuitorii republicii să participe la vot duminică, 30 noiembrie! Să participe la vot pentru ca prin vot să arătăm tuturor ca Republica Moldova îşi alege în mod legitim viitorul său european, că opţiunea europeană este susţinută de marea majoritate a locuitorilor Republicii Moldova, a celor de acasă şi a celor din diasporă. Vreau să facem această acţiune de la un capăt la celălalt din plin, în aşa fel încât duminică dimineaţă, toată lumea să pornească spre secţiile de votare şi seara să ne putem bucura de această decizie istorică pe care o luăm în ceea ce priveşte aderarea Republicii Moldova la UE şi Alianţa Nord-Atlantică. Duminică seara să fim cu toţii cu bună dispoziţie că Republica Moldova a făcut a doua cea mai importantă alegere a sa, după proclamarea independenţei în 1991.

Partidul Liberal este de la început implicat în această luptă, încă din 1989. Partidul Liberal şi-a menţinut poziţia şi direcţia în această privinţă întotdeauna pe parcursul ultimilor 25 de ani. Şi în anul 2005, când drapelul Integrării Europene a fost aruncat la pământ de cei care au votat la 4 aprilie pentru comunişti, şi în anul 2007, când am reuşit să smulgem din ghearele comuniştilor Primăria Chişinău. Şi în anul 2009, când tinerii s-au ridicat pentru libertate şi democraţie aici, în Piaţa Marii Adunări Naţionale la 7 aprilie, dar, din păcate, până în ziua de azi au rămas fără dreptate. Şi în anii următori şi până în ziua de astăzi, Partidul Liberal rămâne consecvent şi dedicat obiectivului de Integrare Europeană şi Naţională a Republicii Moldova.

Partidul Liberal va duce până la capăt acest obiectiv, oricând şi oriunde va fi acest capăt, vorba marelui domnitor Mihai Viteazul. Însă noi, pe lângă aceasta, ne dorim ca viaţa omului simplu din Republica Moldova să se schimbe spre bine. Noi nu suntem de acord nici cu politica celor de la Guvern, care folosesc duble standarde în activitatea lor de zi cu zi şi se acoperă cu declaraţii şi vizite frumoase proeuropene. Noi nu suntem de acord cu corupţia, care a crescut în ultimii ani şi a depăşit chiar nivelul corupţiei din perioada comunistă. Nu suntem de acord cu privatizările ilegale care au avut loc pe parcursul ultimilor ani. Nu suntem de acord cu modul deloc european în care se desfăşoară chiar campania electorală şi răfuiala cu proprii foşti consilieri principali de stat. În aşa mod nu se ajunge în Europa! Evident că nu suntem de acord nici cu cei care vor să ne ducă înapoi în Uniunea Sovietică, în aşa-zisa Uniune Vamală. Cei care se ascund astăzi la Ambasada Federaţiei Ruse, cum este Dodon de la Partidul Socialiştilor, sau cei care se ascund direct la Moscova, la fel cum Ianucovici s-a ascuns la Rostov-pe-Don, cum este Usatîi, fugit azi noapte din Moldova.

Aceştia nu au ce oferi Republicii Moldova sub nici o formă, la fel cum nu are nimic de oferit Partidul Comuniştilor, pentru că au oferit în 70 de ani doar foamete, crime, regim dictatorial, sărăcie, lipsă de viitor, lipsă de perspectivă pentru omul de rând.

Partidul Liberal are ce oferi locuitorilor Republicii Moldova! O echipă de oameni cinstiţi, corecţi, dedicaţi acestei societăţi, dedicaţi acestui popor. Şi doar atunci când la putere în R Moldova vor veni oameni corecţi şi cinstiţi, atunci va fi ordine şi vom ajunge şi la bunăstare! Altfel, riscăm să lungim prea mult integrarea europeană, aceasta să fie pătată de corupţie şi hoţie, şi la un moment dat, drapelul Europei să fie aruncat şi el din nou la coşul de gunoi.

Partidul Liberal nu va admite acest lucru, şi în cadrul acestor alegeri ne adresăm acelor tineri care au împlinit 18 ani, ne adresăm întregului tineret să se ridice din nou pentru viitorul european al Republicii Moldova cum v-aţi ridicat la 7 aprilie. Datorită vouă am avut în ultimii 5 ani guvernare democratică şi proeuropeană, datorită jertfei voastre de aici, din această Piaţă.

Ne adresăm celor care munciţi şi contribuiţi la formarea bugetului republicii Moldova, cei de vârstă medie, datorită vouă se plătesc pensii în acest stat, datorită vouă mai respiră R. Moldova în vreun fel şi cei de la guvernare mai au de unde fura, din păcate. Voi ţineţi astăzi în mâini soarta Republicii Moldova, demonstraţi acest lucru încă o dată, ieşind la vot!

Ne adresăm celor care sunteţi în vârstă, care v-aţi trăit viaţa în greutăţi, iar în ultimii 25 de ani — în tranziţie şi sărăcie. Viitorul acestei republici depinde şi de dumneavoastră! Dacă aţi avut un trai greu în ultimii ani, traiul vostru poate fi mai bun, măcar acum, cât v-a mai rămas de trăit, doar împreună cu Uniunea Europeană, care ne va ajuta să facem ordine şi să ducem pensii şi salarii mai mari pentru omul de rând. De aceea nu lăsaţi ca viitorul Republici Moldova să fie distrus de nostalgia sovietică comunistă.

Ne adresăm diasporei de peste hotare, DVS aţi salvat Republica Moldova în repetate rânduri, la fel cum diaspora din toate ţările de est au salvat aceste state în ultimii 25 de ani, la fel cum diaspora a salvat România în 2009, şi acum, în 2014. Ieşiţi masiv la vot! Ajutaţi Republica Moldova să iasă din mocirla tranziţiei şi a corupţiei comuniste sau oligarhice. Demonstraţi că R. Moldova are o altă soartă şi poate avea un viitor european, în care omul simplu să trăiască o viaţă demnă şi decentă.

În 2009 diaspora a adus 5 mandate în Parlamentul Republicii Moldova, 5 mandate democratice, de aceea am avut şi majoritate democratică. Acum se poate şi mai mult! Vă chem pe toţi, de la mic la mare, pe 30 noiembrie să ieşiţi la vot! Prin opţiunea noastră proeuropeană să demonstrăm în mod legitim, în mod liber, că republica Moldova şi-a ales o soartă demnă, o soartă a păcii, a ordinii şi a prosperităţii şi a spus un NU hotărât sărăciei şi războiului, oferite de Uniunea Vamală.

Vă chem să ieşiţi la vot în numele generaţiilor care s-au jertfit pentru ca noi să fim liberi, şi acei care au fost deportaţi în Siberia, şi cei care au suferit de pe urma foametei organizate, şi cei care au fost persecutaţi de regimul comunist. În numele tuturor celor care nu s-au mai întors din Siberia, în numele celor care au lupta din 89 şi până în prezent, în numele tineretului care a ieşit pe 7 aprilie, în numele copiilor şi a celor care vor avea de dus bucata asta de pământ mai departe, duminică avem datoria să ieşim la vot! Doar prin vot vom putea alege ceea ce ne aparţine — o viaţă bună şi demnă în cadrul UE! Avem de ales între soarta Doneţkului, Luhanskului şi a Crimeii şi cea a Letoniei, Lituaniei şi a Estoniei. În această toamnă, Ucraina a câştigat prin alegerile parlamentare, în această toamnă, România a câştigat la alegerile prezidenţiale, în această toamnă, Republica Moldova va câştiga prin alegerile parlamentare de la 30 noiembrie pentru ca să avem o viaţă bună în cadrul uniunii europene!

Cu PL în familia NATO şi UE!

Discursul vicepreşedintelui PL, Valeriu Munteanu, candidat PL la funcţia de deputat în Parlament

PL a mers în această campanie electorală cu sloganul “Uniţi în familia NATO şi UE”.

PL este unica formaţiune relevantă din Republica Moldova, unica formaţiune parlamentară şi viitoare parlamentară, fostă la guvernare şi viitoare la guvernare, care militează în egală măsură pentru aderarea Republicii Moldova la UE, de rând cu aderarea noastră la NATO! Este o cale foarte şi foarte complicată, dar este calea adevărului. Nu este calea jumătăţilor de măsură, aşa cum fac alte partide din Republica Moldova care cunosc şi înţeleg în egală măsură că R. Moldova ori va deveni membră NATO, după care va deveni membră UE, ori în continuare vom sta în acest spaţiu al incertului, pentru că securitatea pe care o acordă NATO este o precondiţie pentru a atrage investiţii, pentru creşterea economică şi pentru aducerea bunăstării, lucruri necesare pentru fiecare cetăţean al R. Moldova.

Subsecretarul de stat al SUA,Victoria Nuland, în data de 2 octombrie a trimis un mesaj clar şi intransigent tuturor statelor membre NATO şi UE şi non-membre NATO şi UE şi a spus următorul lucru: Urmează ca toate ţările din acest spaţiu estic, fost de influenţă sovietic şi rusesc, să se hotărască cu cine merge. Ori am văzut în reacţia Serbiei, care a fost somată să aleagă fie să meargă pe drumul european pe care şi l-a propus, fie să rămână mai departe alături de Federaţia Rusă, aşa cum îşi doreşte. Exact acelaşi lucru s-a întâmplat şi în Ungaria, România. Jumătăţile de măsură nu mai pot fi aplicate, jumătăţile de măsură au adus Republica Moldova în această situaţie complicată în care ne aflăm noi.

Noi, liberalii, niciodată nu am ales o cale uşoară! Noi întotdeauna am mers pe calea cea mai complicată, dar ştim că este calea adevărului şi calea care va scoate Republica Moldova la lumină.

Stimaţi colegi, sunteţi mesagerii Partidului Liberal,sunteţi purtătorii noştri de mesaj, mergeţi în fiecare localitate, astfel încât la 30 noiembrie, duminică, fiecare cetăţean al Republicii Moldova să iasă la vot, să voteze pentru PL, anume pentru Partidul Liberal, astfel încât R. Moldova să poată deveni stat membru NATO şi UE!

Cu PL în familia NATO şi UE!

Discursul Corinei Fusu, Prim-vicepreşedintă a PL, candidată PL la funcţia de deputat în Parlament

Dragi Prieteni,
Stimaţi cetăţeni,
Scumpi liberali!

Astăzi Partidul Liberal îşi desfăşoară acţiunea culminantă, de vârf, din această campanie electorală pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014 — Caravana NATO şi UE!

Trăim astăzi vremuri istorice, vremuri istorice pentru Ucraina, pentru România, pentru Republica Moldova, pentru întreaga Europă! Tot estul Europei astăzi se confruntă cu mari dificultăţi, marile capitale ale occidentului transmit mesaje estului Europei, inclusiv Republicii Moldova. Astăzi, în acest context geopolitic, nu mai există locuri pentru compromisuri, nu mai există loc pentru politică “deşteaptă”, nu mai există loc pentru politică publicitară, nu mai exist loc pentru politică de a avea interese şi foloase de la 2 vaci! NU! Mergem într-o singură direcţie! În direcţia NATO şi UE cu PL!

Partidul Liberal, membru al Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa, marea familie a liberalilor europeni, a înţeles bine acest lucru şi noi am decis că aderarea la NATO a Republicii Moldova este unica posibilitate pentru pace, securitate, bunăstare! Noi vrem să transmitem acest mesaj tuturor capitalelor occidentale şi Europene. Partidul Liberal şi-a ales tabăra! PL şi-a ales prietenii! PL şi-a ales direcţia! Vectorul şi direcţia este NATO şi UE! Este lumina, pacea şi bunăstarea!

Cine doreşte să facă ceva trebuie să se mişte, cel care se mişcă trebuie să-şi cunoască scopul ca să-l poată atinge! Vreau astăzi să vă reamintesc definiţia pe care a dat-o marele patriot şi filosof român, Petre Ţuţea, neamului românesc şi ce înseamnă să fii bun român. Petre Ţuţea, în cartea sa “Între Dumnezeu şi Neamul meu”, a scris: “A fi bun român înseamnă a fi bun creştin! Să o cinsteşti pe Maica Domnului, Născătoare de Dumnezeu, şi să nu îţi precupeţeşti viaţa şi puterile întru prosperarea neamului românesc.”

Noi, liberalii, suntem buni români! Faceţi alegerea corectă! Votaţi Partidul Liberal!

Cu PL în familia NATO şi UE!

Sursa: www.pl.md