Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPLDM

Vlad Filat: Este necesară semnarea unui acord de neagresiune în campania electorală

|versiune pentru tipar| PLDM, 26 septembrie 2014

Preşedintele partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a participat la dezbaterea publică “De ce comportamentul electoral al Coaliţiei contează pentru viitorul european al ţării?”, organizată de IPN.

Vlad Filat a declarat că PLDM se va concentra pe promovarea propriilor mesaje şi idei, a realizărilor obţinute în cei 5 ani de guvernare, a restanţelor, dar şi a angajamentelor asumate în faţa alegătorilor.

“PLDM nu se va lansa în atacuri la adresa oponenţilor, ci va urmări obţinerea unui rezultat bun în alegeri. Un rol important îl va avea lista electorală, dar şi oamenii care se vor regăsi ulterior în activitatea executivă”, a spus Vlad Filat.

Liderul PLDM a accentuat că obiectivul pentru toamna 2014 este desfăşurarea unor alegeri libere şi corecte, iar de comportamentul concurenţilor electorali, a partidelor aflate la guvernare va depinde scorul electoral din 30 noiembrie.

“Partidele politice aflate la guvernare urmează să asigure dezvoltarea de mai departe a Republicii Moldova. De scorul electoral bun al partidelor din coaliţie va depinde modul de administrare în toate domeniile”, a menţionat Vlad Filat.

Preşedintele PLDM a specificat că este necesară semnarea unui acord privind comportamentul în timpul campania electorală.

“Eu cred că un pact de neagresiune este necesar. După alegeri, urmează să lucrăm foarte mult, să implementăm reforme, să modernizăm ţara. Vom propune semnarea unui acord privind o participare civilizată în campanie, care să fie în interesul alegătorilor, dar şi a concurenţilor electorali”, a spus Vlad Filat.

În acelaşi timp, liderul PLDM, a menţionat că procesul politic nu trebuie pus doar pe seama politicienilor. “Contează foarte mult şi poziţia societăţii civile, a presei, care trebuie să vegheze asupra calităţii acestui proces”, a spus liderul PLDM.

Referindu-se la coaliţiile post-electorale, Vlad Filat a subliniat că PLDM nu va face niciodată alianţă cu partidul comuniştilor şi a regretat faptul că iniţiativa de organizare a referendumului a fost avizată negativ de CC.

“Acest referendum oferea un răspuns pentru evitarea unei eventuale crize politice declanşate de imposibilitatea alegerii preşedintelui. Vom insista ca pentru alegerea preşedintelui să modificăm Constituţia şi să avem un preşedinte ales de către toţi cetăţenii”, a punctat liderul PLDM.

Sursa: www.pldm.md