Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPLDM

Junge Union susţine TLDM în alegerile din noiembrie

|versiune pentru tipar| PLDM, 20 octombrie 2014

În data de 18 octombrie, TLDM a găzduit la Chişinău delegaţia germană Junge Union, care este organizaţia de tineret a Uniunii Creştin Democrate (CDU).

Tinerii liberal democraţi, la această întâlnire, au prezentat viziunea şi un scurt istoric al organizaţiei. În cadrul acestui schimb de experienţă s-a discutat pe diverse tematici, printre care: paşii concreţi prin care Moldova merge spre integrarea europeană, care sunt îmbunătăţirile pe sectorul politicilor de tineret şi care sunt strategiile şi tacticile utilizate de organizaţia de tineret în această campanie electorală.

Mihaela Spătaru, prim-vicepreşedintele TLDM, a mulţumit colegilor din Germania pentru sprijin şi prezenţă.

“Acum trebuie să alegem unde mergem, înainte spre Uniunea Europeană sau înapoi, în trecut. Cu siguranţă, în acest moment crucial avem ce învăţa de la voi”, a spus Mihaela Spătaru.

Delegaţia Junge Union a fost la Chişinău pe parcursul perioadei 16–19 octombrie, timp în care s-a întânit cu reprezentanţi ai ministerelor, ai diferitor factori de decizie şi au vizitat regiunea transnistreană.

TLDM şi Junge Union deţin o colaborare strânsă şi efectuează vizite reciproce periodice cu ocazia diferitelor evenimente politice. Această întâlnire a fost organizată cu suportul Fundaţiei KAS.

Tinerii din Germania sunt mândri de colegii lor din Republica Moldova

Relaţia curentă şi perspectivele de colaborare dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană a fost analizată de parlamentarul George Mocanu împreună cu reprezentanţii Junge Union Deutschlands. Parlamentarul a discutat cu tinerii din Germania despre oportunităţile ce se deschid Republicii Moldova odată cu intrarea în vigoare a Acordului de Asociere precum şi despre temele de campanie electorală promovate de PLDM.

Deputatul George Mocanu a spus că mesajul european este nucleul campaniei PLDM şi că cetăţenii Republicii Moldova vor trebui să aleagă în această toamnă între est şi vest. “PLDM este principalul partid din coaliţia de guvernare şi suntem conştienţi că fără PLDM în arcul guvernamental nu putem vorbi despre legi europene adoptate după alegerile din noiembrie. Angajamentul nostru pentru această campanie este să ajungem în fiecare casă şi să le explicăm cetăţenilor că modelul european este singura opţiune viabilă pentru acest stat.” a spus George Mocanu

Tinerii din Republica Federală Germania au spus că sunt mândri să aibă parteneri precum organizaţia de tineret a PLDM şi că sunt deschişi să acorde tot suportul pentru dezvoltarea organizaţională.

Comisia Internaţională a Junge Union (organizaţia de tineret a CDU) a vizitat în perioada 16–19 octombrie Republica Moldova, iar în cadrul acestei vizite delegaţia din Republica Federală Germania a avut mai multe întâlniri cu factori de decizie din Republica Moldova.

Sursa: www.pldm.md