Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPLDM

Liliana Palihovici a avut întâlniri cu oamenii din raionul Criuleni

|versiune pentru tipar| PLDM, 20 octombrie 2014

Biroul Comun de Informaţii şi Servicii, inaugurat în oraşul Criuleni, sărbătoarea “Toamna de aur” şi întâlniri cu locuitorii din satele Paşcani, Drăsliceni şi Măgdăceşti — acestea au fost reperele agendei vicepreşedintelui PLDM, Liliana Palihovici, în zilele de odihnă.

“Întotdeauna am ştiut că în Republica Moldova avem oameni gospodari, plini de viaţă şi dornici de schimbare. Vă îndemn să continuaţi eforturile de modernizare a ţării şi la anul să prezentaţi produse diversificate”, a fost mesajul Lilianei Palihovici adresat participanţilor la sărbătoarea “Toamna de aur”.

La Criuleni, Liliana Palihovici a participat, de asemenea, la deschiderea Biroului Comun de Informaţii şi Servicii care, la fel ca alte birouri similare din ţară, va fi mai aproape de cetăţeni şi le va oferi informaţii, consultanţă şi servicii în domenii precum agricultura, angajarea în muncă, antreprenoriatul etc.

La Paşcani, Drăsliceni şi Măgdăceşti Liliana Palihovici a discutat cu cetăţenii despre dificultăţile cu care se confruntă, despre proiectele investiţionale de care au beneficiat, necesităţile comunităţilor, nevoia de o comunicare mai bună între administraţia locală şi despre soluţiile care ar putea mişca lucrurile înainte.

“Este important să fim uniţi şi să puteţi oferi sprijin în cadrul comunităţii, pentru că, prin implicare şi participare, se pot găsi soluţii la nivel local”, a spus Palihovici.

Liliana Palihovici a fost însoţită de vicepreşedintele raionului Criuleni, Sergiu Ceauş.

Liliana Palihovici: “Iluminarea stradală, renovarea grădiniţei, reparaţia drumului: am reuşit să facem multe la Ţibirica împreună”

Peste 100 de cetăţeni din satul Ţibirica, raionul Călăraşi, s-au aflat în dialog cu vicepreşedinta PLDM, Liliana Palihovici, iar temele abordate au cuprins atât problemele locale, cât şi perspectivele ţării.

“Iluminarea stradală, renovarea grădiniţei, reparaţia drumului: am reuşit să facem multe la Ţibirica, împreună cu Dumneavoastră şi cu administraţia locală. Iată de ce trebuie să fim încrezători în viitorul nostru şi să mergem în continuare împreună”, a afirmat Liliana Palihovici.

Primarul localităţii, Iacob Proscurov, a informat cetăţenii despre semnarea contractului de implementare a proiectului şcolii de circumscripţie, lucrările de modernizare a căreia vor începe după finalizarea proiectării.

Întrebările locuitorilor de la Ţibirica, adresate Lilianei Palihovici, au vizat calitatea asistenţei medicale şi a şcolarizării, precum şi rolul mass-media în procesul de informare a cetăţenilor.

Dialogul cu cetăţenii de la Ţibirica a inclus în final răspunsuri şi soluţii la doleanţele cetăţenilor.

Pedagogii sunt formatori de opinie şi formatori de oameni

“Îmi pun mari speranţe în Dumneavoastră, pedagogii, deoarece sunteţi şi formatori de opinie, şi formatori de oameni, educând generaţii întregi. Vă îndemn să vă alăturaţi cauzei de a schimba mai departe în bine lucrurile din Moldova la toate nivelele. Putem face asta împreună”, a menţionat vicepreşedinta PLDM, Liliana Palihovici, în timpul unul dialog cu cadrele didactice de la liceul şi grădiniţa din satul Săseni, Călăraşi.

În cadrul discuţiilor, Liliana Palihovici a abordat mai multe subiecte privind educaţia, cum ar fi optimizarea şcolilor, crearea mai multor oportunităţi pentru tinerii specialişti, modificarea curriculei, asigurarea unor salarii competitive etc.

Locuitorii satului Săseni au asigurat-o pe Liliana Palihovici de sprijinul pe care îl oferă procesului de integrare europeană şi au recunoscut că rezultatele reformelor sunt palpabile la nivel local. De asemenea, participanţii la dialog au afirmat că şi-ar dori ca deputaţii să nu mai aibă imunitate parlamentară, ca judecătorii să adopte decizii corecte şi să fie create mai multe locuri de muncă aici, în Republica Moldova.

În cadrul întâlnirii cu locuitorii din Săseni, Liliana Palihovici a afirmat că, împreună cu echipa, va aborda toate aceste subiecte, oferind soluţii care pot fi găsite cu condiţia continuării reformelor în domenii vitale pentru ţară şi cetăţeni.

Sursa: www.pldm.md