Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPLDM

Locuitorii din satul Sămăşcani au apă potabilă la robinete

|versiune pentru tipar| PLDM, 22 octombrie 2014

Până în anul 2020, fiecare casă din Moldova va fi conectată la sursa de apă potabilă de calitate şi sisteme de canalizare moderne. Acest obiectiv se conţine în Planul 2020 al PLDM şi noi muncim pentru a-l realiza. Declaraţia a fost făcută de preşedintele PLDM, Vlad Filat, la ceremonia de inaugurare a apeductului de aprovizionare cu apă potabilă din satul Sămăşcani, raionul Şoldăneşti. Proiectul a fost iniţiat în 2010 şi pentru implementarea lui au fost alocate peste 3 milioane de lei.

“Aprovizionarea cu apă a localităţilor rurale înseamnă un pas înainte în adoptarea standardelor europene în domeniul serviciilor publice locale. Din 2010 şi până în prezent, în raionul Şoldăneşti, au fot lansate 45 de proiecte de aprovizionare cu apă potabilă, în valoare totală de peste 32 de milioane de lei. Către sfârşitul anului 2016, toate localităţile din raion vor fi conectate la sursa de apă potabilă de calitate, iar următoarea etapă va viza serviciile de sanitaţie. Sunt activităţi importante, prioritare şi ele vor fi realizate” a spus Vlad Filat.

Liderul PLDM a subliniat că la Sămăşcani au fost implementate şi alte proiecte necesare: construcţia Oficiului medicilor de familie, iluminarea stradală în întreaga localitate, renovarea şi amenajarea grădiniţei.

“Satul Sămăşcani, de rând cu alte localităţi din ţară, se modernizează; sunt create condiţii de viaţă mai bune, locuri de muncă, se construiesc drumuri, apeducte, sisteme de canalizare. Astfel contribuim la creşterea nivelului de trai în localităţile rurale şi la apropierea lor de mediul urban”, a mai spus Vlad Filat.

Primarul satului Lilia Gavrilan, a recunoscut că şi-a văzut un vis împlinit şi consătenii săi vor avea locuinţele racordate la apă curentă.

“Meritul este al întregii echipe. Acest proiect a fost implementat datorită insistenţei întregii comunităţi, precum şi a autorităţilor locale şi raionale”, a spus Gavrilan.

Lungimea apeductului este de 11 km, la reţea fiind conectate 250 de gospodării. Astfel, peste 1000 de locuitori sunt aprovizionaţi cu apă potabilă de calitate după standarde europene.

La ceremonia de inaugurare a apeductului au fost prezenţi preşedintele raionului Şoldăneşti, Alexandru Reliţchi, şi deputatul liberal-democrat, Maria Nasu.

Sursa: www.pldm.md