Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPLDM

Prioritatea de bază a PLDM: o educaţie de calitate

|versiune pentru tipar| PLDM, 24 octombrie 2014 | 

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, şi ministrul Educaţiei, Maia Sandu, au prezentat, în cadrul unui briefing comun de presă, pilonii pentru o educaţie de calitate ce se conţin în platforma electorală a partidului — Planul 2020.

Liderul PLDM a amintit paşii întreprinşi deja, care au pus începutul reformei în educaţie, şi a subliniat că procesul va continua, iar Planul 2020 prevede măsurile concrete ce vor permite asigurarea unui sistem educaţional modern şi calitativ.

“În fiecare an, salariile profesorilor vor fi majorate, astfel încât să ne apropiem gradual de standardele europene de salarizare în sistemul de educaţie; vom acorda o atenţie deosebită învăţământului profesional-tehnic, astfel încât să ofere tinerilor abilităţi şi meserii moderne şi o angajare garantată şi bine plătită în câmpul muncii; vom crea condiţii mai bune şi oportunităţi mai mari pentru elevi şi studenţi: săli de curs amenajate şi dotate cu mijloace interactive şi calculatoare, campusuri şi cămine conectate permanent la Internet, programe de mobilitate pentru studenţi şi profesori, la toate treptele de educaţie. Acestea sunt doar câteva obiective pe care ni le propunem”, a precizat Vlad Filat.

Ministrul Educaţiei, Maia Sandu, a menţionat că Planul 2020 al PLDM presupune o transformare din temelie a sistemului educaţional.

“Am demonstrat că acest lucru poate fi făcut. Am reuşit să aducem educaţia pe agenda societăţii. Am realizat mai multe proiecte de restaurare a infrastructurii. În această vară, am reuşit să aprobăm noul Cod al Educaţiei. Mai mult, am iniţiat procesul de revizuire a curriculumului şi am început crearea unui sistem de evaluare a calităţii. Vom continua să asigurăm o evaluare corectă a examenelor, fără fraude şi trişări. Vom schimba modelul de guvernare a universităţilor şi vom crea acces pentru copiii cu cerinţe educaţionale speciale”, a afirmat Maia Sandu, candidat PLDM la funcţia de deputat în parlament.

Liderul PLDM, a subliniat că pentru a realiza schimbările de care are nevoie ţara noastră urmează să facem alegerea corectă.

“Moldova se află din nou la răscruce. La 30 noiembrie, vom decide dacă mergem înainte ca o ţară unită, cu sate şi oraşe care cooperează şi se dezvoltă împreună, sau vom permite unor forţe distructive să ne dezbine şi să ne ducă înapoi în trecut. Vă chem pe toţi să mergem înainte spre Uniunea Europeană, împreună cu PLDM, înainte spre locuri de muncă bine plătite, spre o educaţie de calitate, spre un stat de drept şi dezvoltat”, a spus Vlad Filat.

Sursa: www.pldm.md