Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPLDM

Joseph Daul la Orhei: Destinul ţării este în mâinile voastre, împreună veţi scrie istoria de succes a RM

|versiune pentru tipar| PLDM, 4 noiembrie 2014 | 

Republica Moldova este o ţară europeană, cetăţenii sunt europeni şi nu rămâne decât să muncim ca să trăim bine în propria noastră ţară ca şi europenii. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, la întâlnirea cu alegătorii din raionul Orhei.

Vlad Filat a menţionat că mai sunt zile numărate până la alegerile din 30 noiembrie, când prin vot cetăţenii vor decide viitorul Republicii Moldova.

“Împreună am realizat lucruri importante pentru ţara noastră. Vă mulţumesc pentru încrederea cu care ne-aţi investit pe parcursul a cinci ani, încredere care ne-a oferit posibilitatea să asigurăm ţării o guvernare responsabilă, una care să ducă Republica Moldova în marea familie europeană. Împreună am făcut aşa încât ţara noastră să renască, să devină una deschisă, înconjurată de prieteni sinceri. Ne-am dobândit drepturi, am construit drumuri, şcoli, grădiniţe, centre de sănătate, apeducte şi tot ce înseamnă condiţii de viaţă bune. Toate aceste realizări au nevoie de continuitate, de ireversibilitate”, a spus Vlad Filat.

Liderul liberal-democrat a specificat că R. Moldova trăieşte timpuri cu încărcătură istorică, cu realizări, însă există o presiune fără de precedent exercitată de duşmanii ţării noastre, care vor cu orice preţ să o oprească din calea aleasă de dezvoltare.

“Trebuie să fim uniţi în faţa acestor răuvoitori. Vă chem să credem în viitorul nostru european, în data de 30 noiembrie, să fim mulţi şi să votăm pentru viitorul ţării noastre şi cel al copiilor noştri. PLDM a demonstrat că este un partid responsabil care nu vine cu populisme, nu vine să oscileze dintr-o direcţie în alta, dar vine să meargă înainte cu întreaga societate spre un viitor european”, a punctat Vlad Filat.

Liderul PLDM a specificat că a venit la Orhei cu unul din cei mai sinceri prieteni ai RM, cu preşedintele PPE, care a fost, este şi va fi alături de Republica Moldova.

“Noi nu suntem singuri, suntem sprijiniţi de prietenii noştri, iar acest sprijin trebuie să fie apreciat. Vă mulţumesc pentru suportul oferit ţării mele şi vă asigur că aici, în RM, noi ştim ce vrem, noi luptăm pentru acest lucru, noi vrem un viitor european pentru ţara noastră şi aşa va fi pentru că suntem mulţi şi suntem împreună”, a mai spus Vlad Filat.

În cuvântul de salut, Joseph Daul, a spus că este mândru de faptul că PLDM face parte din marea familie a Partidului Popular European şi a îndemnat alegătorii să voteze pentru o Moldovă europeană, să voteze pentru PLDM.

“Am venit la Orhei pentru a vă spune că Europa vă oferă o şansă de dezvoltare. Europa nu vă va lua niciodată prin surprindere, Europa nu vă va ameninţa şi boicota produsele moldoveneşti. Europa aşteaptă Moldova. Nu rataţi şansa pe care o aveţi. Guvernele conduse de Vlad Filat şi Iurie Leancă au făcut multe lucruri bune pentru a apropia Moldova de Uniunea Europeană. Fiţi prudenţi şi faceţi o alegere bună la 30 noiembrie, pentru că toate aceste realizări să nu fie contestate”, a spus preşedintele PPE.

Joseph Daul a asigurat cetăţenii că pot conta pe sprijinul PPE. “Moldova este o ţară frumoasă şi sunt fericit că şi în această seară, la Orhei, bate inima Europei. Tineri ai Moldovei, destinul ţării este în mâinile voastre. Alegerea voastră contează. Toţi împreună veţi scrie istoria modernă a Republicii Moldova”, a punctat preşedintele PPE.

Sursa: www.pldm.md