Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPLDM

Satele noastre se modernizează

|versiune pentru tipar| PLDM, 6 noiembrie 2014

Peste cinci mii de cetăţeni din satul Măgdăceşti, raionul Criuleni, vor avea acces la apă potabilă de calitate, după ce astăzi, 6 noiembrie, a fost dat în exploatare apeductul şi sistemul de canalizare cu o lungime de 25 de km. Construcţia reţelei a demarat în anul 2011, iar pentru lucrări s-au cheltui 32 milioane lei.

Prezent la ceremonia de inaugurare, preşedintele PLDM, Vlad Filat, a menţionat că acest proiect este o investiţie de succes.

“Avem un rezultat concret de modernizare şi europenizare a Republicii Moldova. Noi muncim pentru ca fiecare localitate din ţară noastră să ofere oamenilor condiţii bune de viaţă: acces la apă de calitate, servicii de sanitaţie, drumuri, grădiniţe moderne, centre de sănătate performante, tot ce este necesar pentru ca cetăţeanul să se simtă bine şi să vrea trăiască în ţara lui”, a spus Vlad Filat.

Liderul PLDM a mai menţionat că modernizarea localităţilor rurale şi apropierea condiţiilor de viaţă de la sat cu cele de la oraş sunt puncte din Programul 2020 care prevede mişcarea Moldovei înainte.

“Până în 2020, fiecare casă din Moldova va fi conectată la apă potabilă de calitate şi la sisteme de canalizare moderne. Sunt sigur că împreună putem face viaţa mai bună”, a spus Vlad Filat.

Primarul de Măgdăceşti, liberal-democrata Liuba Cojocaru, a menţionat că pentru sat ziua de azi este una de sărbătoare.

“Avem un sat mare, cu peste 5500 de locuitori. Acest proiect oamenii îl aşteaptă de ani buni şi iată că, în sfârşit, cu ajutorul echipei din care fac parte şi a comunităţii am realizat acest vis”, a spus primarul.

Vlad Filat şi preşedintele raionului Criuleni, Vitalie Rotaru, au vizitat o gospodărie, care beneficiază de toate utilităţile.

“Mulţumesc autorităţilor locale, mulţumesc PLDM pentru susţinerea oferită în implementarea proiectelor din satul Măgdăceşti. Cred că, în curând, satul nostru va fi cu adevărat european”, a spus Vasile Negură.

Ulterior, Vlad Filat împreună cu reprezentanţii autorităţilor locale şi raionale au plantat câţiva puieţi de stejar.

Sursa: www.pldm.md