Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPLDM

Sistem de monitorizare a ordinii publice la Orhei

|versiune pentru tipar| PLDM, 7 noiembrie 2014

Locuitorii din oraşul Orhei se vor simţi mai în siguranţă, deoarece camere de luat vederi vor supraveghea 24 din 24 de ore viaţa urbei. Acest lucru este posibil graţie implementării unui proiect care prevede instalarea a 22 de camere la toate ieşirile şi intrările în oraş, locurile aglomerate, precum şi pe arterele principale. Cele 3 servere pentru stocarea informaţiei au fost instalate la Comisariatul de Poliţie din Orhei. Sistemul de supraveghere video are ca scop creşterea sigurantei şi prevenirea criminalităţii.

La ceremonia de inaugurare a sistemului de monitorizare a ordinii publice a fost prezent preşedintele PLDM, Vlad Filat, care a discutat cu autorităţile locale, cu poliţiştii, precum şi s-a familiarizat din prima sursă cum decurge procesul de supraveghere.

Vlad Filat a declarat că instalarea celor 22 de camere va permite nu doar menţinerea ordinii publice, dar şi va prevenirea şi depistarea infracţiunilor.

“PLDM a lansat iniţiative pentru a spori nivelul de responsabilitate a funcţionarilor, inclusiv a poliţiştilor, de a consolida gradul de încredere a populaţiei în colaboratorii organelor de interne şi iată că vedem rezultate concrete. Obiectivul este să asigurăm poliţia cu condiţii, dar şi infrastructură adecvată pentru ca să îşi facă meseria la cel mai înalt nivel. Lupta cu corupţia este un obiectiv primordial al PLDM”, a spus Vlad Filat.

Primarul oraşului Orhei, Vitalie Colun, a menţionat că, pe viitor, tot echipamentul pentru întreţinerea camerelor de vederi va fi transmis Inspectoratului de Poliţie Orhei, pentru a fi conectat ulterior la Centrul de Monitorizare Naţională. “Sunt sigur că în aşa mod vor fi pedepsiţi şi şoferii care încalcă regulile de circulaţie”, a spus primarul.

Şeful Inspectoratului de Poliţie Orhei, Grigore Josan, a specificat că poliţiştii sunt mândri de faptul că sistemul de monitorizare a fost instalat anume în Comisariatul de Poliţie.

“Suntem convinşi că cele 22 de camere ne vor ajuta să descoperim infracţiunile. Sunt sigur că, în urma implementării acestui proiect, criminalitatea va scădea, se va schimba comportamentul cetăţenilor, iar şoferii vor respecta regulile de circulaţie. Deja avem mai multe infracţiuni descoperite cu ajutorul camerelor”, a punctat Şeful Inspectoratului de Poliţie.

Pentru instalarea camerelor de luat vederi, Delegaţia Comisiei Europene a alocat peste jumătate de milion de lei.

Sursa: www.pldm.md