Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPLDM

La Leova — condiţii mai bune pentru oameni

|versiune pentru tipar| PLDM, 8 noiembrie 2014

La 7 noiembrie, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a participat la inaugurarea Centrului de Sănătate din satul Iargara, care va deservi 10 mii de cetăţeni.

Edificiul nou al Centrului a fost construit prin Proiectul Băncii Mondiale “Servicii de Sănătate şi Asistenţă Socială” şi a costat aproape 2,5 mil lei. Asistenţa medicală primară este acordată de către 3 medici de familie şi 14 asistenţi medicali.

Vlad Filat a menţionat că este mândru pentru faptul că cetăţenii vor beneficia de servicii primare de sănătate aproape de casă.

“Instituţia medicală face parte din cele 117 Centre de Sănătate care au fost construite din temelie. Mă bucur că împreună cu ministerul Sănătăţii, dar şi cu partenerii de dezvoltare am reuşit să lansăm acest proiect şi să îl implementăm la cel mai înalt nivel. Desigur, urmează şi alte proiecte de infrastructură. Împreună vom reuşi să modernizăm satele din Republica Moldova”, a menţionat Vlad Filat.

Liderul liberal-democrat a urat multă sănătate cadrelor medicale şi a îndemnat cetăţenii să vină periodic la Centru de Sănătate pentru a face analizele necesare, evitând astfel problemele de sănătate.

Prezentă la ceremonia de inaugurare, viceministrul Sănătăţii, Svetlana Cotelea, a precizat că trăieşte sentimente de mândrie, împlinire şi încredere. “Inaugurarea instituţiei medicale este un nou succes pentru cadrele medicale şi pentru cetăţeni”, a precizat Svetlana Cotelea.

Ulterior, preşedintele PLDM a asistat la inaugurarea Casei de Cultură din satul Orac, după renovarea capitală, care a costat 450 mii de lei. Din aceşti bani a fost schimbat acoperişul, geamurile, uşile, efectuate lucrări de reparaţie în interior.

De asemenea, liderul liberal-democrat, a fost prezent la ceremonia de înmânare a 5 automobile către Inspectoratul de Poliţie din Leova. Vlad Filat a urat succes poliţiştilor şi i-a îndemnat să asigure cetăţenilor sentimentul de securitate. “Astfel, grupele operative vor putea acţiona prompt pentru contracararea, dar şi prevenirea infracţiunilor. Încă un pas spre mai multă siguranţă”, a spus preşedintele PLDM.

Vlad Filat s-a întâlnit şi cu alegătorii din raionul Leova şi i-a îndemnat ca la alegerile din 30 noiembrie să voteze pentru PLDM, formaţiune politică care va asigura un viitor european Republicii Moldova.

Sursa: www.pldm.md