Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPLDM

Vlad Filat s-a întâlnit cu diaspora din Italia

|versiune pentru tipar| PLDM, 10 noiembrie 2014

În zilele de 8 şi 9 noiembrie, preşedintele PLDM, Vlad Filat, a efectuat o vizită la Milano şi Padova, Italia, unde a avut mai multe întâlniri cu membrii diasporei moldoveneşti, dar şi cu autorităţile celor două oraşe.

Vlad Filat a vorbit asistenţei despre Planul 2020 al PLDM şi cele patru obiective primordiale, pe care partidul se angajează să le realizeze în următorul ciclu electoral.

La fel, în cadrul discuţiilor cu conaţionalii, au fost abordate subiecte privind situaţia politică din ţară în preajma alegerilor, necesitatea mobilizării cetăţenilor de acasă, dar celor din diasporă pentru participarea la vot şi alegerea corectă. Continuarea cursului european este singura opţiune pentru a mişca Moldova înainte, spre un stat de drept, spre o educaţie de calitate, spre locuri de muncă bine plătite.

Liderul PLDM s-a adresat celor prezenţi cu îndemnul să participle la votare şi să-şi convingă şi rudele rămase acasă de importanţa fiecărui vot pentru viitorul european al Republicii Moldova.

“Începutul a fost pus: avem semnat Acordul de Asociere şi de Liber Schimb, avem regim liberalizat de vize, urmează să continuăm implementarea reformelor necesare pentru dezvoltarea şi modernizarea ţării, astfel încât, până în 2017 să devenim candidat la aderare”, a spus Vlad Filat.

Liderul PLDM a avut o întrevedere şi cu 15 antreprenori originari din Moldova, care activează în Italia. Subiectul discuţiei a vizat necesitatea impulsionării dezvoltării economice a Moldovei, atragerea investiţiilor, crearea locurilor de muncă şi paşii concreţi în acest domeniu pe care PLDM i-a stipulat în Planul 2020.

Pentru moldovenii din diasporă a fost organizat un spectacol cu participarea interpreţilor Natalia Barbu şi Ion Paladi.

In orasul si provincia Padova locuiesc circa 20 mii, iar in toata regiunea Veneto cifra ar putea ajunge la circa 80000 cetateni — cea mai mare comcentrare din Italia.

Pe data de 30 noiembrie, la Milano şi Padova vor fi deschise câte 2 sectii de vot, respectiv: Milano I — str. Vincenzo Gioberti 8, Milano II — Via Lorenzo Mascheroni 23; Padova I — via Milazzo 22 şi Padova II — Prato della Valle 56, 35123, Centro Giovanile Antonianum.

Sursa: www.pldm.md