Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPLDM

Studenţii şi elevii din Cahul susţin integrarea europeană

|versiune pentru tipar| PLDM, 11 noiembrie 2014

Elevii şi studenţii din raionul Cahul s-au întâlnit cu parlamentarul George Mocanu. Deputatul le-a vorbit tinerilor despre calea pe care a ales-o statul Republica Moldova după alegerile din noiembrie 2010 şi despre faptul că nu putem întrerupe acest drum.

La Şcoala Profesională nr. 2 deputatul a vorbit despre învăţământul dual care urmează a fi implementat în Republica Moldova. “Teoria trebuie urmată de practică. Vrem să preluăm modelul german de învăţare care presupune teorie şi practică în acelaşi timp. Urmând acest model, la finalizarea studiilor absolvenţii au o meserie însuşită foarte bine, iar companiile nu ne mai reproşază că nu au angajaţi calificaţi”, a spus George Mocanu.

Studenţii Universităţii de Stat “B.P. Haşdeu” s-au arătat interesaţi de mecanismele Uniunii Europene şi au mulţumit pentru faptul că pot călători liber în UE. Parlamentarul i-a îndemnat să studieze temeinic şi să se implice cât mai activ în promovarea ideilor care îi unesc.

“Uniunea Europeană este bună pentru oamenii simpli. Cetăţenii sunt cei care vor avea de câştigat, dacă ne aprofundăm relaţiile economice, culturale sau politice cu vestul, iar politicienii mai puţin, deoarece vor trebuie să joace după reguli stricte. UE este un spaţiu de bunăstare şi pace de 7 decenii, iar dacă privim spre Est — vedem că Federaţia Rusă este un stat care exportă conflicte în imediata sa apropiere”, le-a spus studenţilor George Mocanu.

Sursa: www.pldm.md