Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPLDM

Vlad Filat: Cu cât mai mulţi vom fi la alegeri, cu atât mai mare va fi responsabilitatea guvernării

|versiune pentru tipar| PLDM, 11 noiembrie 2014

Republica Moldova are nevoie de un proces de integrare autentic. Avem semnate Acordul de Asociere şi cel de Liber Schimb, avem circulaţie liberă, fără vize. Este un început care oferă soluţii foarte concrete pe toate domeniile de referinţă. Urmează să perseverăm în continuare pentru a construi o ţară cu adevărat europeană, bazată pe standarde şi valori europene. Declaraţia a fost făcută de preşedintele PLDM, Vlad Filat, la întâlnirea cu studenţii de la ASEM, la care a fost prezent şi vicepreşedintele partidului, Grigore Belostecinic, candidat la alegerile parlamentare.

“Pentru noi, educaţia este elementul de bază, pilonul pe care se construieşte o societate dezvoltată şi prosperă, un stat de drept, fără corupţie, cu instituţii funcţionale, cu locuri de muncă şi grijă faţă de nevoile cetăţenilor. Considerăm că doar printr-o educaţie de calitate putem face faţă cerinţelor timpului”, a spus Vlad Filat.

Liderul PLDM le-a împărtăşit studenţilor platforma electorală a PLDM ce se conţine în planul 2020 şi i-a asigurat că reformele vor fi continuate.

“Avem voinţa necesară de a duce la bun sfârşit reformele iniţiate. Vom insista asupra implementarea reformei în justiţie, pentru ca aceasta să dea rezultate. Am făcut paşi importanţi şi nu ne putem opri aici, toate reformele europene urmează a avea finalitate. Ţara are o perspectivă clară europeană care trebuieşte valorificată”, a spus Vlad Filat.

Preşedintele PLDM a menţionat că ziua de 30 noiembrie va fi una decisivă pentru destinul ţării.

“Aceste alegeri sunt cele mai importante de la proclamarea independenţei încoace. Ori alegem să modernizăm ţara, ori ratăm toate realizările de până acum şi pierdem încrederea şi suportul Uniunii Europene. Fiecare votant urmează să gândească raţional, capacitatea intelectuală este decisivă în asemenea momente. Cu cât mai mulţi vom fi la alegeri, cu atât mai puternic va fi mandatul şi cu atât mai mare va fi responsabilitatea guvernării”, a mai spus Vlad Filat studenţilor de la ASEM.

La rândul său, rectorul ASEM, Grigore Belostecinic, a specificat că la 30 noiembrie se va decide soarta Republicii Moldova pentru mulţi ani înainte.

“PLDM a promovat consecvent vectorul european al RM. Să îi permitem să ducă la bun sfârşit ceea ce a început. Moldova merită o guvernare pro-europeană, să nu permitem comuniştilor şi acoliţilor lor să revină la putere şi să deturneze mersul firesc al ţării spre Europa”, a spus Belostecinic.

Dialogul cu studenţii a avut un caracter interactiv şi dinamic.

Sursa: www.pldm.md