Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPLDM

Liderul PLDM a dezvăluit când va anula Rusia embargoul pentru produsele moldoveneşti

|versiune pentru tipar| PLDM, 11 noiembrie 2014

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, a declarat, astăzi, în cadrul unei întâlniri cu studenţii de la Academia de Studii Economice din Moldova, că partidul pe care îl conduce va rămâne consecvent în privinţa vectorului european, în pofida presiunilor şi provocărilor din exterior, iar în 2020 R. Moldova va fi pregătită pentru a adera la Uniunea Europeană.

În acelaşi timp, Vlad Filat le-a mai spus celor peste 500 de studenţi de la ASEM că Rusia va anula embargoul la vinurile, fructele şi produsele agricole moldoveneşti.

“Alegerile din 30 noiembrie sunt geopolitice şi cele mai importante de la proclamarea independenţei. După aceste alegeri, urmează să asigurăm ireversibilitatea parcursului nostru european. Alte alternative de dezvoltare nu avem. Avem în faţă o perspectivă clară, dar şi prieteni care ne vor în UE. Să nu credeţi că partenerii noştri din UE nu au nevoie de o istorie de succes în ceea ce priveşte R. Moldova. Spun asta în cunoştinţă de cauză, deoarece am avut şi am întâlniri cu factori de decizie din ţările UE. La fel ca şi ucrainenii, noi trebuie să spunem trei de «DA» la 30 noiembrie: «da» pentru suveranitate, «da» pentru o Moldovă integră şi un «DA» hotărât pentru un viitor european”, le-a transmis Filat studenţilor de la ASEM.

Liberal-democratul a menţionat că e greşită afirmaţia precum că, odată cu apropierea de UE, ţara noastră e contra partenerilor din Est, inclusiv Federaţia Rusă. “Eu vă spun cu certitudine că, după alegerile parlamentare din 30 noiembrie, relaţiile cu Federaţia Rusă vor reveni la normalitate. Vor dispărea toate embargourile, iar cetăţenii noştri vor putea să muncească în continuare în Rusia. Totodată, pot să vă spun că aceşti trepăduşi, care tot aleargă pe la Moscova şi se roagă ca ţara noastră să fie supusă acestor embargouri, iar cetăţenii moldoveni să fie trimişi acasă, vor dispărea de pe arena politică. Aceşti aşa-zişi politicieni urmăresc doar scopuri personale şi nu le pasă de producătorii autohtoni sau de cetăţenii care muncesc în Rusia”, a menţionat Vlad Filat.

Liderul PLDM este revoltat de faptul că unii şefi de partide, “sau mai bine zis partiduţe, unii fiind chiar comici”, îndeamnă cetăţenii R. Moldova să meargă acolo unde nu există nicio perspectivă. “Nu cred că cineva din R. Moldova îşi mai doreşte să meargă acolo unde nu e perspectivă de dezvoltare, unde e haos şi decide ştim noi cine. Moldovenii merită o viaţă mai bună, locuri de muncă bine plătite, burse bune pentru studenţi, şcoli noi, grădiniţe, centre de sănătate. În aceşti cinci ani noi am demonstrat că putem să avem realizări mari. În fiecare localitate există apeduct şi infrastructura de care v-am vorbit mai sus se dezvoltă. Numai cei care nu vor să vadă şi nu vor să audă nu recunosc că ţara e un adevărat şantier de lucru. Noi suntem un popor de succes, dar avem nevoie de organizare şi de încredere. Dacă vom avea încredere, atunci cu siguranţă ne va reuşi. Bazele au fost puse, dar mai avem de muncit în continuare. PLDM a demonstrat că poate să-şi propună scopuri în beneficiul R. Moldova, dar mai ales poate să-şi îndeplinească obiectivele propuse”, a precizat Filat.

La rândul său, rectorul ASEM, Grigore Belostecinic, candidat pe lista electorală a liberal-democraţilor, a menţionat că-l apreciază pe Vlad Filat pentru consecvenţa sa. “PLDM este unicul partid care chiar de la fondare şi-a pus drept scop apropierea de UE, iar acum R. Moldova are semnat Acordul de Asociere şi de Liber Schimb, iar cetăţenii pot călători fără vize în ţările UE. Îl apreciez pe preşedintele Filat pentru că în 2007 a fost singurul politician care a avut curajul să promită o guvernare fără comunişti. Alţii se temeau să facă asta şi ulterior au devenit promotori ai integrării europene. Sunt sigur că şi obiectivele propuse acum, care deja sunt în implementare, vor fi îndeplinite, iar în 2020 R. Moldova va putea face pasul spre aderarea la UE”, a conchis Belostecinic.

Sursa: www.pldm.md