Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPLDM

PLDM a lansat paşaportul tânărului european

|versiune pentru tipar| PLDM, 13 noiembrie 2014 | 

Cu ocazia Săptămânii Tineretului, TLDM a lansat paşaportul tânărului european care conţine într-o formă concisă toate lucrurile bune care s-au întâmplat pentru tineri în ultimii ani. De asemenea, Organizaţia de Tineret a PLDM va organiza în cadrul acestei săptămâni un şir de acţiuni cu genericul “Înainte pentru tineri liberi, educaţi şi competenţi”.

Preşedintele de onoare al TLDM, George Mocanu, a prezentat în cadrul unei conferinţe de presă, paşaportul european al tinerilor în care au fost incluse reuşitele în domeniu din ultima perioadă: modificarea regulamentului de admitere, astfel încât acum studenţii pot aplica la câte universităţi; modificarea regulamentului burselor; crearea mai multor locuri de practică şi de acumulare a experienţei pe perioada studiilor; asigurarea educaţiei în limba română şi în, cel puţin, două limbi de circulaţie internaţională; participarea tinerilor în senatele universitare, dotarea a peste 200 de cămine cu computere şi conexiune la Internet şi, evident, liberalizarea regimului de vize.

“PLDM este unicul partid care promovează intens tinerii şi care are pe locuri eligibile, în primii 20, trei tineri candidaţi la funcţia de deputat”, a subliniat Mocanu.

La rândul său, preşedintele organizaţiei, Andrei Spînu a precizat că “acest început oferă tinerilor posibilitatea de rămâne acasă, de a-şi găsi un loc de muncă după studii şi de a investi într-un viitor european, în care fiecare să îşi poată dezvolta potenţialul”.

Spânu a menţionat că TLDM va continua promovarea intereselor tinerilor şi se va implica în implementarea reformelor necesare pentru a asigura tinerilor un viitor european.

Prim-vicepreşedintele organizaţiei, Mihaela Spătaru, a anunţat că, în perioada 9 — 17 noiembrie, TLDM desfăşoară mai multe acţiuni consacrate săptămânii tineretului, inclusiv forumuri europene în 15 raioane ale republicii, dar şi un forum care se va desfăşura la Iaşi.

“Avem mai multe întâlniri cu tinerii, discutăm cu ei pentru a avea un proces de integrare europeană veritabil şi pentru un viitor prosper aici, acasă”, a subliniat Spătaru.

Sursa: www.pldm.md