Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPLDM

Tudor Deliu: Trebuie să investim în educaţie chiar dacă rezultatele se vor simţi ulterior

|versiune pentru tipar| PLDM, 13 noiembrie 2014

Liberal-democratul Tudor Deliu a avut o întâlnire cu studenţii Facultăţii de Arte a Universităţii Pedagogice de Stat “Ion Creangă”, cărora le-a vorbit despre Planul 2020 al PLDM.

“Aici se nasc talente, este o facultate unde trebuie să ai anumite aptitudini şi unde dăinuieşte cultura atât de necesară ţării pentru a avea un viitor luminos”, astfel şi-a început discursul deputatul PLDM.

Vicepreşedintele fracţiunii parlamentare a PLDM a ţinut să argumenteze necesitatea adoptării noului Cod al Educaţiei pentru ca tineretul să beneficieze de condiţii decente de studii şi de numeroase oportunităţi pentru o carieră şi o viaţă demnă, asemănătoare cu cea a tinerilor din Europa.

“Cea mai bună investiţie este anume cea din educaţie, deşi rezultatele pozitive nu pot fi percepute imediat. Codul Educaţiei poate fi numit copilul nostru, al Partidului Liberal Democrat, pe care acum avem obligaţia să-l creştem sănătos şi viguros, promovând o educaţie de calitate. O reformă calitativă în orice domeniu poate fi înfăptuită doar de o echipă de profesionişti şi sunt mândru să recunosc că noi avem o astfel de echipă formată din membri PLDM”, a spus Deliu.

Totodată, parlamentarul a accentuat necesitatea participării la alegerile parlamentare din 30 noiembrie.

“Vă îndemn să ieşiţi la vot, or votul e mai puternic ca glontele. Un vot poate însemna un mandat care poate continua sau, dimpotrivă, poate curma cursul european al Republicii Moldova. Nu voi critica alte partide pentru că, dacă sufli în lumânarea cuiva, cea personală nu luminează mai tare, însă vă rog să analizaţi foarte atent platformele electorale ale fiecărei formaţiuni şi abia apoi să decideţi cui oferiţi votul vostru”, a punctat Tudor Deliu.

Întâlnirea a fost interactivă, studenţii au adresat întrebări deputatului, dorind să afle mai multe despre realizările concrete pentru tineri ale Partidului Liberal Democrat.

Tudor Deliu a menţionat că educaţia începe de la primii şapte ani de acasă, iar pentru ca elevii să poată învăţa, au nevoie de condiţii decente, drumuri reparate şi şcoli modernizate, lucru realizat cu succes în multe localităţi din ţară, specificând că din 2009 până acum s-au reparat de opt ori mai multe drumuri. De asemenea, liberal-democratul a enumerat proiectele de legi care le oferă tinerilor posibilitatea de a aplica concomitent la mai multe instituţii de învăţământ superior, de a beneficia de stagiu de experienţă în urma voluntariatului pe durata anilor de studii, dar şi de a se putea angaja în anumite proiecte internaţionale, ceea ce în trecut era mai dificil.

“Proiectul adoptat recent de Parlament la iniţiativa deputatului nostru, George Mocanu, obligă autorităţile publice să ofere locuri de practică pentru tineri şi studenţi, iar respectiva perioadă va fi considerată experienţă de muncă. Este un pas important pentru voi. Astfel veţi fi scutiţi de marea voastră problemă la absolvirea instituţiei de învăţământ. În noua legislatură a Parlamentului, cu siguranţă, vor fi numeroase proiecte de legi care vor îmbunătăţi viaţa tineretului, mai ales că avem în lista candidaţilor tineri care ştiu cel mai bine necesităţile voastre”, a adăugat Tudor Deliu.

Sursa: www.pldm.md