Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPLDM

Iurie Leancă: Viitorul nostru nu poate fi altul decât European

|versiune pentru tipar| PLDM, 13 noiembrie 2014

În cadrul întâlnirilor cu cetăţenii, prim-vicepreşedintele PLDM, premierul Iurie Leancă a discutat cu oameni de diferite vârste şi preocupări din oraşul Bălţi. La întreprinderea “Floarea Soarelui”, dialogul s-a axat în principal pe situaţia din mediul de afaceri, provocările şi avantajele pe care le aduce Zona de Liber Schimb cu UE, precum şi pe deschiderea pieţei europene pentru mărfurile moldoveneşti. La fel, au fost dezbătute subiecte ce ţin de necesitatea reformării sistemului de pensionare, a Codului Muncii. O atenţie aparte a fost acordată susţinerii mai consistente a mamelor tinere şi a femeilor în general, inclusiv prin implicarea lor activă în viaţa social-politică şi economică.

În cadrul dialogului cu colectivul pedagogic şi studenţii Universităţii Pedagogice “Alecu Russo”, accentul a fost pus pe educaţia de calitate care este pilonul dezvoltării şi modernizării Republicii Moldova. Implementarea unui sistem modern de evaluare a calităţii studiilor cu accent pe valoarea cunoştinţelor va permite obţinerea abilităţilor necesare pentru asigurarea ulterioară a unor salarii competitive şi crearea mai multor oportunităţi pentru tineri.

“Viitorul ţării noastre nu poate fi altul decât european şi vom insista pe continuarea reformelor care să ne permită obţinerea calităţii de candidat, apoi şi de membru al UE”, a accentuat Iurie Leancă.

Sursa: www.pldm.md