Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPLDM

Forumul European al Tinerilor s-a desfăşurat la Cimişlia, Cahul şi Orhei

|versiune pentru tipar| PLDM, 14 noiembrie 2014

În data de 12 noiembrie, la Cimişlia, Orhei şi Cahul s-a desfăşurat Forumul European al Tinerilor, la care au participat circa 1.200 de persoane: liceeni, tineri angajaţi, elevi ai şcolilor profesionale şi colegiilor. Pe lângă un mesaj de felicitare adresat tinerilor, invitaţii au formulat şi mesaje cu privire la viitorul european al Republicii Moldova, subliniind faptul că unica structură care poate asigura dezvoltares Republicii Moldova este Uniunea Europeană.

La Cimişlia au fost prezenţi deputatul PLDM George Mocanu, vicepreşedintele TLDM, Vasile Şaramet, şi preşedintele TLDM Cimişlia, Olga Postovan.

George Mocanu a menţionat că modelul european de modernizare este singura opţiune viabilă pentru Republica Moldova.

“Vrem să mergem înainte spre un viitor european, deoarece tinerii au cel mai mult de beneficiat de pe urma integrării Moldovei în UE. Până acum, am realizat un şir de reforme dedicate tinerilor, dar continuarea parcursului european va asigura şi mai multe realizări”, a declarat George Mocanu.

La Cahul au fost prezenţi ministrul Educaţiei, Maia Sandu, preşedintele TLDM, Andrei Spînu, şi preşedintele TLDM Cahul, Iurie Crăciuneac.

Maia Sandu a subliniat rolul major pe care îl are sistemul de învăţământ în dezvoltarea unor tineri competenţi şi educaţi. “În Republica Moldova, educaţia a fost ignorată timp de aproape două decenii. Acum, în sfârşit am adus educaţia pe agenda societăţii, pentru ca şi în Republica Moldova să educăm tineri independenţi, puternici, inteligenţi şi integri”, a spus Maia Sandu.

Preşedintele TLDM, Andrei Spînu, a accentuat că doar oferind tinerilor un viitor european, vom putea contribui la dezvoltarea ţarii. “Nu avem o altă şansă pentru a continua lucrurile începute, decât de a ne integra deplin în Uniunea Europeană. Vă îndemn pe toţi să ieşim la vot şi să alegem un viitor european pentru ţara noastră. Să votăm pentru Partidul Liberal Democrat din Moldova”, a precizat Andrei Spînu.

La Forumul European al Tinerilor din Orhei au fost prezenţi vicepreşedintele PLDM, Grigore Belostecinic, preşedintele PLDM Orhei, deputatul Petru Ştirbate, prim-vicepreşedintele TLDM, Mihaela Spătaru, şi primarul oraşului Orhei, Vitalie Colun.

Grigore Belostecinic a atenţionat tinerii asupra importanţei votului din 30 noiembrie, vot decisiv pentru alegerea drumului pe care îl va parcurge Republica Moldova nu numai în următorii 4 ani, ci şi pentru următorul deceniu. “Tinerii ar trebui să conştientizeze că baza unei democraţii, civilizaţii şi bunăstări este educaţia. Iar Codul Educaţiei creat de echipa PLDM este temelia care va construi un învăţământ european la noi acasă”, a opinat Grigore Belostecinic.

Mihaela Spătaru a menţionat că “tinerii înţeleg faptul că o dezvoltare nu poate fi înafara unui mediu prietenos şi propice, or asta înseamnă marea familie europeană”.

Forumul European al Tinerilor se desfăşoară cu ocazia Săptămânii Tineretului şi este organizat de către Tineretul Liberal Democrat din Moldova.

Sursa: www.pldm.md