Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPLDM

Tineri din Soroca, Ialoveni şi Sângerei au participat la Forumul Tinerilor Europeni

|versiune pentru tipar| PLDM, 17 noiembrie 2014

În data de 13 noiembrie, tinerii din raioanele Soroca, Ialoveni şi Sângerei s-au întrunit la Forumul Tinerilor Europeni organizat cu ocazia Săptămânii Tineretului.

La Ialoveni au fost prezenţi deputaţii George Mocanu şi Anatolie Dumitriu, directorul ANSA Ion Sula, prim-vicepreşedintele TLDM Mihaela Spătaru şi preşedintele TLDM Ialoveni Victoria Butuc.

George Mocanu a menţionat că odată cu semnarea Acordului de Asociere putem exporta peste 9000 de produse în Uniunea Europeană, iar asta înseamnă bani care vin în ţară şi care se vor reflecta în salarii mai bune pentru tineri. “Unul din pilonii Planului PLDM 2020 este integrarea europeană, am votat pentru Acordul de Asociere în Parlament, iar ceea ce ne dorim în continuare este o guvernare mai bună în interesul cetăţeanului”, a spus George Mocanu.

Mihaela Spătaru a subliniat că alegerile din această toamnă sunt esenţiale pentru viitorul Republicii Moldova. “Îndemn toţi tinerii care îşi doresc o Moldovă europeană, dezvoltată, să meargă la vot şi să aleagă Partidul Liberal Democrat din Moldova”, a punctat Mihaela Spătaru.

În raionul Sângerei, invitaţi ai Forumului Tînărului European au fost deputatul Vladimir Hotineanu şi preşedintele TLDM Andrei Spînu, care au accentuat importanţa participării tinerilor la vot şi i-a îndemnat pe aceştia să nu fie indiferenţi faţă de calea pe care o va urma Republica Moldova.

Andrei Spînu a menţionat că “din 2009 am reuşit să schimbăm lucrurile radical în anumite domenii. Acum, după 30 noiembrie, trebuie să ne mişcăm mult mai repede înainte”.

La forumul de la Soroca au fost prezenţi deputatul Alexandru Cimbriciuc, viceministrul Sănătăţii Octavian Grama şi preşedintele raionului Victor Său şi vicepreşedintele TLDM Vasile Şaramet.

Alexandru Cimbriciuc a explicat tinerilor ce înseamnă de fapt reforma instituţiilor de drept, care au fost schimbările aduse în acest domeniu şi care va fi efectul pe termen scurt şi lung al reformelor. “Nu contează domeniul şi sfera de activitate. Misiunea principală este să aducem plus valoare sistemului educaţional şi atunci vor fi create şi locuri de muncă”, a spus Cimbriciuc.

“Echipa PLDM a susţinut şi va susţine tineretul. De aceea trebuie să ne orientăm foarte bine. Suntem o echipă tânără, o echipă de profesionişti, un partid serios, de aceea trebuie să alegem continuitatea”, a precizat Octavian Grama.

Forumul European al Tinerilor va fi organizat şi în alte raioane ale republicii.

Sursa: www.pldm.md