Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPLDM

Maia Sandu şi George Mocanu s-au întâlnit cu studenţii basarabeni din Iaşi

|versiune pentru tipar| PLDM, 17 noiembrie 2014

Pe 14 noiembrie, candidaţii de pe lista PLDM Maia Sandu şi George Mocanu s-au întâlnit cu studenţii basarabeni din Iaşi. În cadrul întrevederii au fost discutate teme de interes pentru cetăţenii moldoveni care studiază sau au absolvit universitatea în România.

Cele mai intens dezbătute subiecte de către participanţii la evenimentul “Votez în România pentru Moldova” au fost locurile de muncă pentru absolvenţi, posibilităţi de atragere a finanţărilor pentru proiecte transfrontaliere România-Republica Moldova, precum şi calitatea educaţiei din Republica Moldova.

Maia Sandu, ministru al Educaţiei degrevat din funcţie, a spus că reforma educaţiei abia a început. “Ministerul pe care am onoarea să-l conduc a adus lumină în sistemul de evaluare la ciclul liceal. Lucrăm la o nouă curriculă şcolară, astfel încât studiile să fie mult mai relevante pentru carieră, iar şcoala să pregătească buni specialişti”, a declarat Maia Sandu.

Parlamentarul PLDM, George Mocanu, le-a spus studenţilor din Iaşi să fie ambiţioşi şi să mizeze pe educaţie. Deputatul le-a zis tinerilor că este mândru de faptul că a absolvit Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi i-a îndemnat pe studenţi să valorifice întreg potenţialul universitar.

“Uniunea Europeană oferă mai multe oportunităţi de finanţare atât pentru sectorul public, cât şi pentru cel privat. Republica Moldova are nevoie de personal calificat care să ştie să scrie şi să administreze proiecte europene, iar tinerii sunt cei care învaţă şi se adaptează cel mai repede la noile condiţii. Căutăm tineri bine instruiţi”, a spus George Mocanu.

Dezbaterile publice “Votez în România pentru Moldova” au avut loc şi în alte centre universitare din România. Anterior, deputatul George Mocanu a avut întâlniri cu studenţii din oraşele Galaţi şi Constanţa, iar împreună cu ministrul Justiţiei Oleg Efrim au participat la dezbaterea publică de la Bucureşti.

Sursa: www.pldm.md