Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPLDM

Declaraţia Partidului Liberal Democrat din Moldova

|versiune pentru tipar| PLDM, 17 noiembrie 2014

Partidul Liberal Democrat din Moldova salută victoria candidatului Alianţei Creştin-Liberale (ACL) şi al Partidului Popular European (PPE), Klaus Iohannis, în turul doi al alegerilor prezidenţiale din România. Avem convingerea că România îşi va consolida şi mai mult poziţia în cadrul Uniunii Europene şi va reuşi să se afirme ca o democraţie veritabilă, ca o putere economică şi ca un pol de stabilitate în regiune.

Prin afilierea sa la cea mai mare şi influentă familie politică din Europa, dar şi prin sprijinul masiv din partea românilor, Preşedintele Klaus Iohannis va contribui şi mai mult la dezvoltarea parteneriatului strategic dintre România şi Republica Moldova.

Victoria candidatului PPE în România vine după un succes de răsunet al forţelor politice pro-europene la recentele alegeri parlamentare din Ucraina. Acest fapt creează o premisă reală pentru ca, la scrutinul din 30 noiembrie, cetăţenii Republicii Moldova să opteze pentru continuarea parcursului european al ţării noastre.

Discuţie telefonică Vlad Filat — Klaus Iohannis

Preşedintele PLDM, Vlad Filat, a avut o discuţie telefonică cu preşedintele ales al României, Klaus Iohannis. Liderul PLDM l-a felicitat personal cu ocazia victoriei decisive pe care a repurtat-o în turul doi al prezidenţialelor, dorindu-i mari realizări pe durata mandatului şi ca “România să devină o ţară a lucrului bine făcut”.

La rândul său, Klaus Iohannis a promis că va ţine pumnii strânşi la 30 noiembrie pentru ca PLDM să obţină un scor foarte bun la alegeri, ceea ce ar permite continuarea parcursului european al Republicii Moldova.

Amintim că PLDM, care este membru cu statut de observator al PPE, l-a susţinut necondiţionat în alegeri pe Klaus Iohannis, candidatul Alianţei Creştin-Liberale şi al Partidului Popular European. În ajunul celui de-al doilea tur de scrutin, Vlad Filat a adresat un apel tuturor cetăţenilor Republicii Moldova, care au cetăţenie română, să voteze Klaus Iohannis.

Sursa: www.pldm.md