Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPLDM

Moldovenii din Mestre susţin PLDM

|versiune pentru tipar| PLDM, 18 noiembrie 2014

În cadrul vizitei efectuate în oraşul Mestre din Italia, vicepremierul degrevat, Natalia Gherman, a avut întrevederi cu reprezentanţii din diasporă. Candidatul PLDM la funcţia de deputat a prezentat în faţa a peste 300 de cetăţeni platforma electorală a formaţiunii politice, realizările actualei guvernări, accentul fiind pus pe implementarea reformelor pro-europene.

La întânire au fost prezenţi şi politicienii italieni Mario Dalla Tor, Alvise Canielo şi Marco De Carli, care au îndemnat alegătorii moldoveni să voteze pentru continuarea cursului pro-european.

Astfel, senatorul Mario Dalla Tor a menţionat că “Europa se mişcă într-o direcţie nouă şi constructivă şi nu poate fi completă fără Republica Moldova şi, după cum vedem astăzi aici, voi deja sunteţi în Europa. Votaţi aici şi transmiteţi şi celor de acasă să voteze pentru Europa şi pentru PLDM, care este membru al Partidului Popular European şi cel mai apropiat de Europa”.

La rândul său, Marco De Carli, membru al Partidului Forza Italia, a remarcat că, având rădăcini comune cu italieni, moldovenii sunt foarte bine integraţi în societatea italiană. Ei deja sunt europeni. “Să le ajutăm şi celor de acasă să se integreze în Europa, de aceea vă îndemn să votaţi PLDM”, a spus politicianul.

Consilierul municipal, Alvise Canielo a menţionat că integrarea Republicii Moldova în UE va conduce la asigurarea unui trai prosper pentru toţi cetăţenii ţării şi a unui viitor frumos copiilor. De asemenea, Alvise Canielo a anunţat despre posibilitatea acordării unui spaţu gratuit pentru amenajarea Centrului Cultural Moldovenesc — problemă discutată în cadrul întrevederii cu Natalia Gherman. Seara s-a încheiat cu un spectacol susţinut de artişti moldoveni din Italia şi din Republica Moldova.

Comunitatea moldovenilor din Meste constituie peste 5000 persoane.

Sursa: www.pldm.md