Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPLDM

Natalia Gherman — în vizită la moldovenii din Brescia

|versiune pentru tipar| PLDM, 18 noiembrie 2014

În perioada 14–16 noiembrie 2014, ministrul degrevat de Externe, Natalia Gherman, candidat la funcţia de deputat în Parlamentul Republicii Moldova din partea PLDM, a efectuat o vizită în nordul Republicii Italiene, unde a avut mai multe întâlniri cu diaspora moldovenească, cu autorităţile italiene, precum şi cu reprezentanţi ai Partidului Popular European din această ţară.

În oraşul Brescia (regiunea Lombardia), Natalia Gherman a avut o întrevedere cu Primarul General, Emilio del Bono, în cadrul căreia a discutat un spectru larg de probleme, în special ce se referă la protecţia juridică şi socială a muncitorilor migranţi, reintegrarea familiilor, precum şi căile de optimizare a integrării conaţionalilor noştri în societatea italiană. Natalia Gherman a mulţumit lui Emilio del Bono pentru grija autorităţilor municipale faţă de cetăţenii moldoveni care muncesc în acest oraş, solicitându-i, totodată, sprijinul pentru identificarea unui spaţiu gratuit pentru amenajarea unei biserici ortodoxe. Primarul General a promis că, în timpul apropiat, această problemă va fi soluţionată.

La fel, Natalia Gherman a avut o întâlnire cu tineri moldoveni care studiază în instituţiile de învăţământ din Brescia şi le-a relatat despre realizările guvernării, despre Planul 2020 al PLDM, inclusiv despre posibilităţile de angajare a tinerilor absolvenţi. Studenţii au mulţumit viceprim-ministrului degrevat, precum şi formaţiunii politice din care face parte, pentru realizările în domeniul politicii externe, în special pentru liberalizarea regimului de vize cu UE şi semnarea acordurilor de Asociere şi de Liber Schimb. În acelaşi rând, tinerii şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu încercările unor forţe politice din Republica Moldova de a zădărnici cursul european al ţării noastre şi au dat asigurări că la alegerile parlamentare din 30 noiembrie vor vota pentru PLDM.

Tot la Brescia, Natalia Gherman a avut o întâlnire cu peste 350 de cetăţenii moldoveni, în cadrul căreia le-a vorbit despre obiectivele PLDM şi programul de guvernare pentru următorii ani. Evenimentul a culminat cu un concert extraordinar susţinut de Natalia Barbu şi Ion Paladi.

Sursa: www.pldm.md