Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPLDM

Vlad Filat — alături de consăteni

|versiune pentru tipar| PLDM, 21 noiembrie 2014

Peste 180 de gospodării din satul Lăpuşna, raionul Hânceşti, au fost conectate deja la reţeaua de apă potabilă şi canalizare, urmând ca şi celelalte case să beneficieze în scurt timp de asemenea servicii. Lucrările de proiectare a apeductului au început în anul 2012, până acum fiind construiţi 30 de km, 5 fântâni arteziene, 1 bazin de acumulare cu staţie de pompare, 2 turnuri de distribuire a apei şi 8 km de reţele de canalizare. Suma valorificată se estimează la 20 de milioane de lei, costul final al proiectului fiind de 72 milioane de lei.

Prezent la inaugurarea staţiei de pompare, liderul PLDM, Vlad Filat, a menţionat că “aprovizionarea cu apă potabilă a fiecărei gospodării, indiferent dacă e vorba de oraş sau sat, este un obiectiv vital pe care ni l-am propus să-l atingem către anul 2020. Mă bucur foarte mult că reuşim, iată împreună, să facem lucruri necesare pentru oameni”, a spus Vlad Filat.

După inaugurarea apeductului, liderul PLDM şi-a felicitat consătenii cu ocazia Hramului localităţii şi le-a mulţumit pentru susţinere.

“Mă mândresc cu consătenii mei şi mă mândresc că sunt şi eu lăpuşnean. Regret că vin rar pe acasă, dar de câte ori ne întâlnim observ schimbări spre bine. Şi nu doar la Lăpuşna, în toată ţara lucrurile se mişcă înainte, se construiesc şcoli, spitale, drumuri. De acum încolo va fi şi mai bine, trebuie doar să ne mobilizăm, să ieşim la vot şi să spunem un da hotărât viitorului european. Vreau să vă transmit şi rugămintea prietenului meu, preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, cu care m-am întâlnit ieri. Mi-a zis să avem grijă de ţară, să nu permitem forţelor distructive să ne întoarcă din drumul nostru european. Pacea, liniştea şi bunăstarea sunt valorile în care cred cetăţenii Europei şi pentru care trebuie să luptăm şi noi, prin vot, la 30 noiembrie”, a spus Vlad Filat.

Sursa: www.pldm.md