Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPLDM

Mobilizare a diasporei moldoveneşti de la Barcelona şi Lisabona în sprijinul opţiunii europene

|versiune pentru tipar| PLDM, 25 noiembrie 2014

Barcelona şi Lisabona au fost, în aceste zile, două repere importante ale dialogurilor cu cetăţenii ţării, inclusiv cu cei aflaţi peste hotare, pe care vicepreşedinta PLDM, vicepreşedinta Parlamentului Republicii Moldova, Liliana Palihovici, le-a avut în efortul de promovare a parcursului european şi de mobilizare în sprijinul acestei opţiuni.

În discuţia cu Liliana Palihovici, diaspora moldovenească de la Lisabona şi-a exprimat sprijinul pentru susţinerea integrării europene a Republicii Moldova, solicitând, în acelaşi timp, mai multe acţiuni de combatere a corupţiei şi crearea oportunităţilor de angajare şi dezvoltare în Moldova.

“Concetăţenii noştri, stabiliţi în Spania şi Portugalia, au văzut pe viu că lucrurile pot fi altfel şi doresc ca toate acestea să fie o realitate nu doar pentru ţările în care au plecat, ci şi în Moldova. O ţară cu drumuri mai bune, cu salarii mai mari pentru angajaţi, cu mai multe locuri de muncă, cu studii de calitate pentru tânăra generaţie şi cu servicii publice care lucrează în beneficiul oamenilor”, a afirmat vicepreşedinta PLDM, Liliana Palihovici.

La evenimentele publice din Portugalia la care a participat Liliana Palihovici a venit cu un mesaj de susţinere a PLDM si vicepreşedintele Comisiei parlamentare pentru Politică Externă din Parlamentul Portugaliei, Jose Lino Ramos.

“Apreciez în mod special implicarea tinerilor originari din Moldova în proiecte de promovare a valorilor noastre naţionale, inclusiv în Portugalia, iar faptul că mulţi dintre ei au parcurs distanţe de peste 300 de kilometri ca să participe la eveniment este dovada implicării lor şi a faptului că le pasă de Moldova”, a spus Liliana Palihovici.

Sursa: www.pldm.md