Alegerile locale generale din 2019 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPLDM

Oamenii de cultură susţin continuarea parcursului european al R.Moldova

|versiune pentru tipar| PLDM, 26 noiembrie 2014

Mai mulţi oameni de cultură au venit astăzi cu un apel catre cetătenii Republicii Moldova în contextul alegerilor parlamentare de duminică, 30 noiembrie curent. Aceştia au îndemnat alegătorii să participe la scrutin şi să voteze partidele democratice care optează pentru continuarea parcursului european al ţării noastre.

Alexandru Grecu, preşedinte al Uniunii Teatrale din Moldova, a declarat la o conferinţă de presă că alegerile parlamentare de duminică reprezintă un moment nu mai puţin important decât adoptarea Declaratiei de independenţă a ţării noastre. Potrivit lui, în ultimii cinci ani au fost obţinute multe succese în ceea ce priveşte apropierea de Uniunea Europeană, inclusiv semnarea Acordului de Asociere şi liberalizarea regimului de vize. Însă, Grecu a specificat că în prezent există forţe care îşi doresc stoparea parcursului european al ţării noastre. “De aceea, cetăţenii trebuie să meargă la vot şi să opteze pentru partidele pro-europene”, a adăugat Alexandru Grecu.

Scriitorul Spiridon Vangheli a afirmat că duminică va fi o zi istorică pentru Republica Moldova, o zi în care va fi decis viitorul ţării. “Ucraina şi Romania au venit cu o lecţie bună. Ce facem noi care suntem la mijloc? Ceea ce a făcut alianţa de guvernare cel mai bine a fost că a trezit interesul Europei”, a specificat Vangheli.

Arcadie Suceveanu, preşedintele Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova a îndemnat cetăţenii să se pregatească pentru ziua de 30 noiembrie, să-şi revadă poziţia şi să “voteze corect”. “A vota corect înseamnă a urma drumul spre Europa, a vota cu partidele democratice care vor să ne apropie de comunitatea europeană. Toată lumea doreşte o schimbare spre bine. Intelectualii au ales să voteze partidele democratice şi. în primul rând, Partidul Liberal Democrat din Moldova”, a spus Suceveanu.

La începutul acestei saptamâni şi foşti deportaţi, dar şi un grup de veterani au îndemnat alegătorii să participe la scrutin şi să voteze pentru continuarea parcursului european al ţării noastre.

Sursa: www.pldm.md