Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPLDM

Zi istorică în satul Porumbeşti, raionul Cantemir

|versiune pentru tipar| PLDM, 27 noiembrie 2014

Astăzi, a fost dată în exploatare Grădiniţa “Andrieş”, care va găzdui 60 de copii. Instituţia preşcolară a fost construită din temelie, după ce pe data de 8 august 2013, părinţii din Porumbeşti s-au adresat preşedintelui Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, cu rugămintea respectivă.

Prezent la ceremonia de inaugurare, preşedintele PLDM, Vlad Filat, şi-a amintit de ziua în care a vizitat satul, iar părinţii l-au rugat insistent să sprijine demersul de construcţie a unei grădiniţe moderne pentru copiii lor.

“Îmi aduc aminte de condiţiile foarte precare din grădiniţa veche. Am avut o discuţie fierbinte cu mămicile şi am convenit să începem construcţia grădiniţei. Trebuie să recunosc că nu prea am văzut încredere în ochii lor. Dar mă bucur că mi-am îndeplinit promisiunea şi am construit edificiul în timp record. Sunt sigur că vom continua şi aici, la Porumbeşti, dar şi în întreaga ţară să construim infrastructura necesară”, a spus Vlad Filat.

Liderul PLDM a menţionat că, până la sfârşitul anului 2016, întreaga infrastructură preşcolară din RM va arată modern, fie că vor fi reconstruite şi dotate grădiniţele existente, fie că vor fi construite altele noi. Acesta este un obiectiv cu acoperire financiară, a precizat Vlad Filat.

Construcţia edificiului a demarat în anul 2013, iar pentru finalizarea lucrărilor, din grantul oferit de Guvernul României şi din Bugetul de Stat s-au alocat 10 milioane de lei. Grădiniţa are un bloc alimentar, sală festivă şi spălătorie. Sistemul de încălzire este autonom, pe bază de gaze.

Primarul s. Porumbeşti, Tudor Munteanu, a mulţumit pentru sprijin atât guvernului României, cât şi liderului PLDM.

Preşedintele OT Cantemir a PLDM, Ion Balan, a menţionat că în spatele acestui succes stă muncă enormă a întregii echipe, dar şi a oamenilor din localitate care au fost insistenţi în demersul lor.

La rândul său, directoarea grădiniţei, Gheorghina Pleşu, dar şi părinţii au exprimat cuvinte de gratitudine autorităţilor locale şi centrale, echipei PLDM pentru că şi-au unit efortul şi au construit o grădiniţă de toată frumuseţea.

Capacitatea Grădiniţei “Andrieş” din satul Porumbeşti, raionul Cantemir, este de 75 de locuri.

Sursa: www.pldm.md