Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPLDM

Reprezentanţii comunităţilor ucrainene susţin PLDM la alegerile parlamentare

|versiune pentru tipar| PLDM, 27 noiembrie 2014

Reprezentanţii comunităţilor ucrainene din R. Moldova îndeamnă alegătorii să susţină parcursul european al ţării şi să voteze Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) la alegerile din 30 noiembrie, comunică MOLDPRES.

Preşedintele Uniunii Ucrainenilor din Moldova, Svetlana Mîsliţchi, a afirmat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, că “R. Moldova este o ţară europeană, care trebuie să continue calea spre integrarea în UE” şi că susţine PLDM în alegeri.

“PLDM este un partid solid, cu o echipă puternică, ce nu se avîntă în declaraţii populiste. De asemenea, ne bucură faptul că acest partid depune eforturi şi pentru diaspora ucraineană. Împreună cu ei vom reuşi să soluţionăm multe probleme”, astfel şi-a argumentat poziţia Svetlana Mîsliţchi.

Preşedintele Asociaţiei Ucrainenilor din Republica Moldova “Împreună”, Mihail Bagas, de asemenea a lansat un apel către cetăţenii de naţionalitate ucraineană să susţină parcursul european al Moldovei.

Acesta îndeamnă alegătorii să voteze pentru PLDM, întrucît “a fost partidul care a susţinut poporul ucrainean în luptele de pe Maidan şi pe actualul Preşedinte din Ucraina, Petro Poroşenko”, a punctat Bagas.

Ucrainenii reprezintă cea mai mare minoritate etnică din Republica Moldova, alcătuind circa 13% din populaţia ţării.

Sursa: www.pldm.md