Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPLDM

Preşedintele PPE, Joseph Daul: Alegerile din Moldova sunt cruciale pentru viitorul european al ţării şi PLDM poate asigura prosperitatea şi democraţia pentru toţi cetăţenii

|versiune pentru tipar| PLDM, 27 noiembrie 2014

Preşedintele Partidului Popular European (PPE) Joseph Daul a accentuat astăzi că alegerile ce vor avea loc duminica aceasta în Moldova sunt “cruciale pentru confirmarea parcursului european al ţării” şi că “PLDM este alegerea cea mai bună pentru avansarea spre un viitor mai bun pentru toţi moldovenii”.

“Aceste alegeri sunt cele mai decisive din istoria Moldovei de după independenţă. Cetăţenii trebuie să decidă dacă doresc să devină un stat european sau dacă doresc să rămînă în afara Europei. Sunt convins că doar o abordare pro-Europeană va garanta modernizarea ţării. Un viitor european va asigura pacea, democraţia, prosperitatea, solidaritatea şi justiţia pentru toţi cetăţenii moldoveni, fără excepţie, deci şi pentru minorităţi. Şi aceasta pentru că Europa uneşte, pentru că Europa nu divizează. Europa protejează şi Europa nu ameninţă”, a afirmat Daul.

“În contextul geopolitic regional actual cu presiuni externe inacceptabile şi instabilitate, Moldova nu are marjă pentru a face greşeli. Cetăţenii trebuie să decidă dacă susţin reformele de succes ale guvernelor conduse de Vlad Filat şi apoi de Iurie Leancă care au reuşit să aducă rezultate pozitive în domenii precum educaţia, justiţia, reforma poliţiei şi îmbunătăţirea infrastructurii, adiţional la Acordul de Asociere cu UE şi noul regim liberalizat de vize. Toate acestea duc la respectarea principiilor fundamentale şi la eradicarea corupţiei. Alternativa este revenirea la un sistem al haosului şi lipsei de respect pentru legi, aşa cum s-a întîmplat în timpul regimului comunist”, a explicat el.

“Din momentul în care Moldova şi-a schimbat cursul în 2009, doar Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) prezidat de Vlad Filat a întruchipat de o manieră consistentă acest destin european şi a asigurat ca procesul integrării europene să fie finalizat. Cetăţenii moldoveni trebuie să fie conştienţi de responsabilitatea care le revine. Ei trebuie să ştie că Uniunea Europeană îşi va aprofunda parteneriatul cu Moldova doar cu condiţia ca, după alegerile din 30 noiembrie, autorităţile din Chişinău să fie reprezentate doar de forţe politice pro-europene, în special PLDM, ceea ce înseamnă excluderea forţelor anti-UE şi anti-populiste, inclusiv a celor presupus convertite la o poziţie pro-europeană cum este Partidul Comuniştilor — o coaliţie cu Partidul Comuniştilor ar trăda destinul european al Moldovei”.

“PPE, principala forţă politică în Europa a cărei influenţă şi succese continue să crească în rezultatul victoriilor în alegerile europene, alegerile din Ucraina şi mai recent în alegerile prezidenţiale din România, sprijină plenar partidul său membru din Moldova — PLDM. Fiecare votant care crede în valorile păcii, democraţiei şi justiţiei trebuie să participe în aceste alegeri şi să susţină PLDM”, a conchis Preşedintele PPE.

Sursa: www.pldm.md