Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPLR

Lansarea PLR: “Pentru Moldova, Fara Oligarhi”

|versiune pentru tipar| PLR, 20 octombrie 2014 | 

Partidul Liberal Reformator (PLR) a avut, duminică, o lansare în forţă în campania electorală, cu sloganul “Pentru Moldova, Fară Oligarhi”. La evenimentul de la Palatul Naţional au participat circa 2500 de delegaţi PLR din toată ţara. Lansarea, desfăşurată sub semnul unităţii şi al hotărârii de a câştiga alegerile din 30 noiembrie, a adus în faţa publicului atât candidaţii deja anunţati pe liste cât şi oameni noi. Scopul acestei acţiuni a fost de a arăta deschiderea PLR pentru reforma clasei politice şi pentru un suflu politic nou, care să dea speranţă cetăţenilor.

Ideea cheie în cadrul discursurilor de partid a fost faptul că PLR este adevărata alternativă la actuala clasă politică, combinând soluţiile liberale cu accentul pe reformă. Este vorba despre reforma clasei politice, a administraţiei publice, reforma morală a societăţii prin promovarea valorilor şi combaterea oligarhiei.

În opinia liberalilor reformatori, păstrarea drumului european este prioritară, dar opţiunea de bază trebuie să fie competenţa, interesul naţional şi nivelul de trai bun pentru cetăţeni, în detrimentul şmecheriei, corupţiei şi oligarhiei. Preşedintele PLR, Ion Hadârcă, menţiona în discursul său: “Moldova nu e atât de săracă, cât o sărăcesc alţii”, cu incompetenţa sau corupţia lor. În opinia lui, “a venit timpul când clasa politică trebuie să se gândească la cetăţeanul simplu, (…) la alegerile din acest an se hotărăşte mai mult decât drumul european, se decide destinul nostru ca ţară.”

Platforma program a partidului urmează să fie prezentată detaliat pe parcursul săptămânii 20–25 octombrie, la evenimentul de lansare fiind menţionate cele cinci mari direcţiii ale planului PLR pentru Moldova: 1. o Guvernare eficientă, în slujba moldovenilor; 2. Prosperitate pentru toţi cetăţenii; 3. Securitatea ţării, siguranţa cetăţeanului; 4. Drum european pentru Moldova; 5. Curaţenie în Politică, Valoare în Societate.

Lansarea s-a bucurat de prezenţa Preşedintelui Senatului Romaniei, Călin Popescu Tăriceanu, Preşedintele Liberalilor Reformatori din România. Din partea PLR au luat cuvântul: Tatiana Potîng — vicepremier şi purtător de cuvânt al PLR în campanie, Valeriu Saharneanu, deputat; Veaceslav Bulat, preşedintele fracţiunii PLR din Consiliul Municipal Chişinău, Valeriu Troienco, Ministrul Apărării, Ana Ursachi, avocat, Andrei Guţu, vicepreşedinte tineret, Valentina Casian, primar de Străşeni, Valeriu Beril, preşedintele organizaţiei teritoriale Ştefan Vodă, Cristi Bejereanu, student din organizatia de tineret, fostul premier Valeriu Muravschi, Oleg Bodrug, vicepreşedinte Parlamentului, respectiv Ion Hădârcă, preşedintele PLR. Evenimentul a fost precedat, la ora 10, de o depunere de flori la statuia lui Ştefan cel Mare. La finalul evenimentului, oaspeţii s-au bucurat de un concert extraordinar Direcţia 5. De altfel, PLR ocupă locul V pe lista de vot la alegerile din 30 noiembrie.

Departamentul de Comunicare al PLR
Sursa: www.plr.md