Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPLR

PLR şi trădarea naţională

|versiune pentru tipar| PLR, 21 octombrie 2014

Ne-am retras onorabil şi la timp din aceasta echipă oligarhizata… Sloganul “Moldova fără oligarhi” pare a fi ridicol şi lipsit de sens din moment ce PLR a încăput pe mâna fraţilor (verişorilor) Ţopa. Generalul Vitalie Marinuţa a avut dreptate, când a bătut alarma în luna februarie, PLR a devenit partid capturat, au fost duşi de nas membrii partidului cu promisiunea venirii lui Ion Sturza, se ştia deja demult că acesta nu va veni, dar majoritatea din biroul politic a preferat să îmbete cu apă rece oamenii cu discernământ din PLR.

Din păcate, după declaraţia cu intenţii nobile din 12 aprilie, aspiraţiile la o democraţie internă de partid, la meritocraţie şi profesionalism au degenerat în “găşcuirea” pe baze financiare a unei mâni de oameni, care au decis demult soarta PLR. Oleg Bodrug, miopul “jucator”, pretins “OlEGarh”, poartă şi acum documentele vizând transferuri bancare pentru proiectele de mediu cu el in portofoliu, nicio tranzacţie nu se face fără acceptul sau. Şantajul primarilor, care au urmat PLR, a fost unul permanent, de genul: “Daca treci la PLR — vei avea bani pentru apeduct…”. Oamenii cu potenţial din PLR au fost marginalizaţi şi apoi eliminaţi — Vitalie Marinuţa, Gheorghe Salaru, Dorin Duşciac, Sergiu Stanciu, subsemnata.

Acum se pun presiuni pe premierul Iurie Leanca pentru a-i demite pe unii din viceministrii PLR. De ce — raspunsul e simplu: dupa degrevarea pentru cursa electorală a unor miniştri ce vor încăpea pe listele PLR unii viceminiştri ar trebui sa ramână ministri interimari şi vor scoate la iveală prea multe nereguli. Tineri, necorupţi, cu potenţial managerial de exceptie — de ce astfel de viceminiştri nu convin PLR?

PLR va dispărea în neant dupa alegeri, va rămâne doar gestul celor 7 deputaţi, care, treziţi la viaţa de o “trădătoare”, au votat guvernul Leanca în 2013 şi prin aceasta a fost asigurată finalitatea coaliţiei pro-europene: liberalizarea vizelor şi semnarea Acordului de Asociere. Important e că a câştigat din acest gest Republica Moldova şi cetăţenii săi, restul nu contează.

Desolant. Republica Moldova nu este incă pregătită pentru un liberalism autentic. Le mulţumesc, totuşi, celor care mă cunosc, care au crezut în mine, au crezut în discursul meu politic, în cel al colegilor mai tineri ce m-au urmat. Am fost mereu sinceră în ceea ce am promis şi am facut. Ziceţi, trădare, COLEGI din PLR? Unde e trădarea, Domnilor colegi? (Mai suntem COLEGI, încă nu ne-am dat demisia, încă mai dorim să le vorbim celor din teritorii care au fost duşi în eroare).

Diferenţa de opinii e trădare? Unde vă e democraţia internă de partid? Unde vă e vizionarismul şi corectitudinea? Unde vă e responsabilitatea? Liberalsim înseamnă, în primul rând, RESPONSABILITATE. De fapt, de unde să faci un partid cu doctrină liberală pe ruinele mediocrităţii clientelare a unui fost partid-mamă…

Despre trădare naţională vom vorbi la 1 decembrie 2014, când din cauza miopiei şi senilităţii intelectuale ale unor epave, pretinşi “bărbaţi ai neamului”, în Parlamentul RM se vor regăsi neo-fasciştii Petrenko, Tuleantsev şi Usatâi.

Noapte bună, PLR!

Sursa: anagutu.net