Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPLR

Partenerii de Coaliţie au denunţat de facto Acordul, prin Iurie Leancă

|versiune pentru tipar| PLR, 14 noiembrie 2014 | 

Partidul Liberal Reformator a anunţat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă că împotriva PLR s-a pus la cale un complot politic, iar PLDM şi PD lucrează mână în mână pentru a destructura partidul, devenit incomod pentru oligarhi.

“Partidul Liberal Reformator a fost un partener corect, care nu a vrut să fie complice, nici la concesionarea Aeroportului, nici la jaful de la Banca de Economii, nici în orice alte cazuri de corupţie. Justiţia trebuie sa fie liberă, asta e o prioritate pentru PLR. Noi, PLR, am spus mereu lucrurilor pe nume, am fost corecţi cu oamenii. A sosit însă momentul să ştie toţi cetăţenii Moldovei ce se petrece în politica de la Chişinău”, a declarat preşedintele PLR, Ion Hadârcă.

Totodată, reprezentanţii PLR au acuzat lipsa de respect şi colegialitate din partea lui Iurie Leancă. “Faptul că ministrul Usatîi organizează împreună cu liderul PLDM, Vlad Filat, face întâlniri electorale cu lucrătorii medicali la Orhei, nu e deranjant pentru Iurie Leancă. Noi avem curajul de a spune adevărul. De două luni, Filat şi Plahotniuc încearcă să ne facă să plătim pentru faptul că spunem adevărul! PLR a fost supus, sub presiunea lui Filat şi Plahotniuc, unui embargou mediatic. În paralel, s-a încercat destructurarea noastră prin dna Ana Guţu şi Vitalie Marinuţa, s-a încercat coruperea viceminiştrilor, s-a făcut racolarea lui Bodişteanu. Episodul de azi, al demitereii directorului «Moldsilva», Ştefan Chitoroagă, face parte din acelaşi scenariu”, a declarat co-preşedintele PLR, Oleg Bodrug

De asemenea, deputatul Valeriu Saharneanu a menţionat că “PLDM şi PD, partide care spun că sunt pro-europene, fac nişte lucruri care nu şi le-ar permite nimeni într-o ţară din Uniunea Europeană: se joacă cu opinia publică, resuresele ţării şi cu partenerii de coaliţie”.

În acest context, Tatiana Potîng a declarat că prin refuzul de a-i demite pe viceminiştrii Stanciu şi Duşciac, prin refuzul de a examina cererea de demitere a ministrului Octavian Bodişteanu şi prin demiterea abuzivă a directorului general “Moldsilva”, Ştefan Chitoroagă, premierul a denunţat de facto Acordul, ceea ce poate duce la destrămarea Coaliţiei şi retragerea încrederii Guvernului.

Partidul Liberal Reformator va pune în discuţie, la Consiliul Naţional Politic, situaţia din Coaliţia Pro-Europeană, devenită practic nefuncţională la această etapă.

Departamentul de Comunicare al PLR
Sursa: www.plr.md