Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPLR

PLR luptă pentru ca proiectele blocate de oligarhi să treacă în Parlament

|versiune pentru tipar| PLR, 27 noiembrie 2014 | 

Partidul Liberal Reformator a făcut, astăzi, în cadrul conferinţei de presă, o sinteză a proiectelor de legi şi a iniţiativelor legislative înaintate de fracţiunea PLR şi blocate în Parlament din interese oligarhice.

Iniţiativa de anulare a concesionării Aeroportului Internaţional Chişinău şi a privatizării BEM, condamnarea secesionismului, transparentizarea proprietăţilor media, votul de două zile în diaspora, punerea în legalitate a întreprinderilor pomicole, transparentizarea finanţării partidelor politice vor constitui, alături de alte proiecte, prioritate pentru PLR în viitorul Parlament.

“Avem toată certitudinea că vom avea capacităţi ca să realizăm aceste proiecte şi altele care derivă din programul nostru electoral. Mesajul nostru este unul de încredere în Partidul Liberal Reformator, în consecvenţa pe care am demonstrat-o, în transparenţa şi fidelitatea pentru cei care ne sprijină”, a declarat preşedintele PLR, Ion Hadârcă.

Totodată, au fost punctate principalele abateri pe care le-am constatat în această campanile electorală cum ar fi abuzurile de serviciu, abuzurile administrative, încălcarea legislaţiei electorale, intimidarea funcţionarilor, acapararea instituţiilor de stat şi a posturilor cheie, presiuni fiscale asupra agenţilor economici şi faţă de care Partidul Liberal Reformator are o atitudine critică.

Tatiana Potîng, vicepreşedintele PLR, a atenţionat societatea civilă şi mediul diplomatic asupra tipăririi în surplus a buletinelor de vot, fapt ce ar putea duce la fraudarea votului. “Noi ne propunem să promovăm un stat de drept, să susţinem un proces electoral democratic, transparent să asigurăm accesul tuturor alegătorilor la vot, dar această discrepanţă este îngrijorătoare, iar din acest motiv trebuie să demonstrăm maximă vigilenţă”, a menţionat Tatiana Potîng.

Departamentul de Comunicare al PLR
Sursa: www.plr.md