Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPLR

PLR şi preşedintele Ion Hadârcă cheamă cetăţenii la vot

|versiune pentru tipar| PLR, 28 noiembrie 2014 | 

Partidul Liberal Reformator a îndemnat astăzi, 28 noiembrie, cetăţenii Republicii Moldova să iasă la vot.

Totodată, în declaraţia făcută de către preşedintele PLR, Ion Hadârcă a îndemnat cetăţenii să aleagă vectorul european şi scutul NATO pentru securitatea noastră, a tuturor.

Astăzi, 28 noiembrie, se împlineşte un an de la parafarea Acordului de Asociere a Republicii Moldova la UE, iar PLR a participat la realizarea acestui interes naţional, motiv pentru care vă felicităm, dragi cetăţeni.

30 noiembrie este o zi de importanţă istorică pentru Republica Moldova, pentru viitorul nostru al tuturor şi al familiilor tuturor cetăţenilor noştri. Asemenea zi este o dată la patru ani. Ziua când puterea deplină aparţine poporului suveran. Ziua pentru care există instituţiile statului, care sunt obligate să asigure, mai ales în ziua alegerilor, dreptul poporului, a tuturor cetăţenilor Republicii Moldova de a participa şi exercita dreptul la vot!

Vecinii noştri, România şi Ucraina, au scăpat de comunism. Vecinii noştri se orientează către o societate democratică în care nu domină banul, interesele oligarhice, corupţia, dar normele şi valorile europene pentru care pledăm şi noi. Republica Moldova este o palmă de pământ între aceşti doi vecini importanţi. Oare acum, pe 30 noiembrie, stimaţi compatrioţi, nu vom fi capabili să ne despărţim de comunismul oligarhic, oare ne vom face de ruşine în faţa vecinilor noştri care aşteaptă de la noi un salt de calitate majoră?

Noi nu în zadar ne-am asumat în această campanie electorală sloganul “Pentru Moldova, Fără Oligarhi”. Instituţiile statului sunt în captivitate oligarhică. Principalele domenii strategice ale economiei naţionale sunt controlate şi vândute unor agenţi străini, jstiţia este manipulată politic, presa este subordonată politic!

PLR îşi propune să curme aceste nedreptăţi, să institue ordinea, dreptatea, supremaţia legii şi statul de drept.

Se fac multe speculaţii pe tema aderării la NATO. Unii îşi asumă drepturi exclusive pentru această direcţie, alţi neagă necesitatea acestei aderări. Amintim tuturor că anume sub responsabilitatea politică a PLR, ministrul Apărării, Valeriu Troenco, pentru prima dată în istorie a fost invitat să participe la summitul NATO din Marea Britanie. Anume în această perioadă Armata Naţională a fost pusă pe picioare, începând modernizarea şi sincronizarea la acţiunile şi standardele NATO şi UE. Evenimentele din Ucraina ne arată clar că Securitatea statului este în pericol, iar importanţa umbrelei NATO şi necesitatea renunţării la statutul ruşinos de neutralitate devine tot mai clară.

Partidul Liberal Reformator a demonstrat consecvenţă în această campanie electorală şi rămâne fidel valorilor şi principiilor pe care şi le-a asumat.

Eu, Ion Hadârcă, preşedinte al Partidului Liberal Reformator, fac un apel către toţi cetăţenii Republicii Moldova, oameni de bună credinţă care îşi văd viitorul în familia europeană, dar şi către cei indecişi, dezamăgiţi, profesori, medici, concetăţenii noştri din diaspora — Veniţi la vot, Votaţi PLR, Votaţi Vulturul, Votaţi Europa!

Departamentul de Comunicare al PLR
Sursa: www.plr.md