Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPLR

Declaraţiile post electorale ale preşedintelui PLR, Ion Hadârcă

|versiune pentru tipar| PLR, 30 noiembrie 2014 | 

Aducem sincere mulţumiri în ansamblu întregului electorat al Republicii Moldova pentru maturitatea politică de care a dat dovadă participând şi garantând cu peste 55% valabilitatea alegerilor.

Exprimăm mulţumiri speciale tuturor votanţilor, susţinătorilor, simpatizanţilor noştri pentru participare, susţinere şi implicare, susţinere şi implicare neindiferentă, energică în scrutin. Toată gratitudinea pentru structurile şi echipele PLR din teritoriu care au rezistat ispitelor şi nu s-au vândut.

În ansamblu am avut o campanile corectă, mobilizatoare şi onestă, cu mijloace modeste, dar cu oameni de calitate. S-a văzut cu ochiul liber că forţele erau prea inegale, dar acesta e un capitol la care vom reveni. Da, am înfruntat piedici serioase pe care, de altfel, nu le-am meritat, dar am trecut peste toate cu capul sus şi am ieşit mai mature şi mai căliţi din bătălie.

Mesajul nostru electoral a fost unul eminamente pro european, PRO-Europa, în continuarea efortului depus de PLR pentru salvgardarea cursului european. O componentă extrem de actuală a mesajului PLR, ca o expresie a nemulţumirilor generale, a fost lupta cu mafia oligarhică, îndiferent de culoarea politică.

Este o adevărată presiune pe imaginea Republicii Moldova semnalată şi de europeni şi doar debarasându-ne de ea vom deveni cu adevărat europeni.

Despre deficienţele actualei campanii vom vorbi mai târziu după o analiză şi sinteză riguroasă a tuturor abaterilor înregistrate. Pentru început vom constata doar marile discrepanţe dintre posibilităţile şi prezenţele mediatice ale actorilor politici incluşi în listă.

Cei cu controlul presei, televiziunilor subordonate şi resurselor administrative abuzate în exces şi-au ieşit cu totul din pepeni, exagerând şi încălcând grav orice norme deontologice şi regulamentele de campanie.

O umbră mare asupra gestionării corecte în ziua alegerilor o aruncă blocarea registrului elecrtonic. Noi am contestat la CEC această lacună serioasă. Aceasta a provocat utilizarea listelor neautorizate, scrise de mână, în care erau introduse datele cu caracter personal ceea ce constituie o gravă încălcare a legii.

Departamentul de Comunicare al PLR
Sursa: www.plr.md