Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPNL

PNL rămâne cu obiectivul unionist — singurul ce ne poate schimba viaţa în bine

|versiune pentru tipar| PNL, 1 decembrie 2014

S-a mai încheiat un scrutin pentru Legislativul de la Chişinău — un stat ce se bălăceşte într-o corupţie generalizată, însoţită de intoleranţa faţă de pluralismul politic şi de opinie, de o atitudine duşmănoasă faţă de concurenţii electorali.

Capii grupărilor mafiote, oficializate la Putere prin votul oamenilor premeditat neinformaţi, au analizat bine modul de organizare a procesului de votare de către comunişti. Apoi l-au preluat şi l-au “perfecţionat”, încât să nu existe “nemulţumiţi”, mai ales că intuim înţelegeri privind guvernarea între partidele milionare, oligarhice, pe de o parte, şi cele ale bolşevicilor, pe de altă parte. Rezultatul Stângii proruse este foarte trist pentru electoratul democratic şi sperăm că aceasta nu va nimeri la guvernare. Totodată, PNL consideră că rezultatul obţinut de socialişti şi comunişti în alegeri, foarte trist pentru noi, românii, revine în mare parte în responsabilitatea guvernanţilor de ieri şi de azi.

PNL a făcut o campanie electorală, practic, fără bani. A fost un test sub aspectul dacă există oameni ce îşi pot asuma un vot liber, românesc, fără frica în faţa intimidărilor şi a persecutărilor. Gravitatea sărăciei şi declinul moral urmare a transformării, de către liderii postcomunişti fără scrupule, a politicii în business îi aduc pe oameni la condiţia să cerşească până şi 5 sau 10 lei pentru un vot. S-a adăugat presiunea bugetarilor contra nebugetarilor, primii puşi dur să scoată apă, alias voturi, şi din piatră seacă.

PNL mulţumeşte tuturor ostaşilor naţional-liberali din teritoriu, care şi-au făcut datoria civică şi au muncit pentru partidul lor în condiţii de voluntariat sau de sprijin personal, care au şi ţinut piept şi au rezistat psihologic avalanşei de materiale şi logisticii vizibile de milioane, cheltuite de partidele parlamentare corupte.

Regretăm deturnarea voturilor partidelor extraparlamentare, pe care le găsim acum “rătăcite” — în scopul “nobil” de a se crea o majoritate proEuropa, care, de fapt, vinde al doilea stat românesc pe bucăţi Rusiei. Nu era oare într-un spirit cu adevărat naţional ca toate forţele preuropene să fie coagulate într-un Bloc proeuroatlantic, fără a se recurge la tertipuri electorale comuniste?

Avem o societate civilă încă în stare incipientă, instituţii de stat controlate politic, pentru că, în caz contrar, s-ar fi cercetat la bani mărunţi milioanele furate şi cheltuite acum în campania electorală cu nemiluita, pentru a cumpăra voturile în scopul de a fura miliarde în continuare la Putere.

Apreciem poziţia ex-premierului Mircea Druc, cel care, la TVR 1,a dat replică unor pretinşi analişti de curte, că, dacă cetăţenii au fost forţaţi să voteze de frica pierderii vectorului european — de ce nu s-a îndemnat la un vot pentru un partid unionist cu o şansă posibil cumulată — cum e PNL — când Unirea e unica soluţie, ca reacţie la dezamăgirea generată de guvernanţi? Pentru că cei ce se vor creditaţi cu încrederea că vor promova cursul european — spune Mircea Druc — nu-şi vor schimba comportamentul, vor continua să nu se ocupe de problemele esenţiale, importante, de proiecte de anvergură ori de Unire.

PNL mulţumeşte tuturor votanţilor săi din 2014, care au votat şi în 2010, pe care naţional-liberalii cred că i-a dezamăgit în patru ani.

PNL mulţumeşte votanţilor care au optat pentru prima oară în favoarea unui partid unionist, aflat la început de fidelizare a electoratului naţional-liberal — speranţa de succes major în alegerile viitoare.

PNL rămâne partidul unionist ferm, care nu se va abate de la drumul său şi care e sigur că o altă cale nu există pentru al doilea stat românesc, iar rezultatul de la 30 noiembrie, neacceptat de PNL, este cauzat de influenţele nefaste exercitate de partidele parlamentare corupte privind pretenţia “că e nevoie de un sacrificiu” pentru ele, în defavoarea partidelor româneşti, ştiindu-se că nimic nu se va schimba cu aceste clanuri oligarhice la Putere.

Sursa: www.pnl.md