Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPP

Liderul partidului “Patria” a ridicat sala în picioare la Glodeni: “Renato Usatîi — candidatul nostru, al poporului!”

|versiune pentru tipar| PP, 3 noiembrie 2014 | 

Renato Usatîi a adunat săli arhipline la Glodeni şi la Sturzovca. Aproape o mie de oameni au venit la întâlnirea cu liderul partidului politic “Patria”.

Locuitorii oraşului Glodeni şi satului Sturzovca au manifestat un interes deosebit faţă de Renato Usatîi, care a le-a făcut o vizită la sfârşitul săptămânii trecute. Peste 500 de locuitori ai oraşului Glodeni au participat la întâlnirea cu Renato Usatîi, adresându-i întrebările care îi frământă. Aproape acelaşi număr de oameni au fost prezenţi şi în satul Sturzovca, unde politicianul a avut parte de o primire caldă.

Discuţiile au durat câteva ore, timp în care oamenii i-au pus întrebări lui Renato Usatîi şi şi-au exprimat părerea despre activitatea acestuia în ultimii doi ani. Ce măsuri vor fi luate pentru dezvoltarea satelor? Când oamenii vor avea pensii şi salarii decente? Acestea sunt întrebările care îi frământă pe localnici.

În opinia lui Renato Usatîi, procesul de consolidare a terenurilor, care este necesar pentru asigurarea unei agriculturi performante, care deseori se transformă într-un proces de disociere a populaţiei rurale de terenuri, iar astfel continuă degradarea satelor Moldovei.

“Avem nevoie de consolidarea terenurilor agricole. Astăzi toate pămanturile care au fost cumpărate de străini stau în pârloagă, ei aşteaptă să coste 2000 euro hectarul ca apoi să le vândă. Vom face aşa ca dacă trei ani nu ai lucrat pamântul îl restituim statului pentru ca până nu vom consolida terenuruile nu vom dezvolta sectorul agricol, nu putem să ne batem joc de pământurile noastre nu ne putem permite asta. Dezvoltarea mediului rural este prioritară pentru noi. Din cauza autorităţile oamenii la sat degradează, avem foarte multi oameni lipsiţi de îngrijire, dar aceşti oameni sunt cetăţenii noştri şi niciodată nu îi vom delimita de oraşeni” — a declarat Usatîi.

Usatîi le-a explicat celor prezenţi că oamenii vor duce un trai decent doar după va fi ştirbită radical corupţia, acesta fiind un obiectiv strategic, alături de instaurarea dictaturii legii.

“Vom începe lupta împotriva corupţiei din birourile funcţionarilor înalţi de stat, pentru că ţara este înglodată în corupţie, începând cu gradiniţe, şcoli, spitale şi terminând cu Parlamentul, Guvernul şi Preşedinţia. Autorităţile de astăzi sancţionează pentru mită medicii, învăţători, dar de fapt lupta cu corupţia trebuie începută din birourile lor luxoase. Miniştrii primesc salarii de 10 mii de lei, dar fură un milion de euro sau îi câştigă prin faptul că ia mită pentru anumite servicii. Există speculaţii ca Renato Usatîi este oligrah ca şi ei, eu nu am putut să mă întorc acasă până când nu am reuşit să câştig banii care îmidau independenţă financiară, pentru ca azi pentru a fi un funcţionar adevărat şi ambiţios trebuie să fii independent financiar. Cei care vor încerca să îmi propună bani pentru o funcţie sau alta va ieşi în catuşe pentru ca vom instaura dictatura legii. De asemenea voi demonstra că este posibilă o reformă corectă la MAI, SIS şi Procuratură şi nimeni nu va fi numit în funcţie sau restabilit în schimbul unei sume de bani” — a spus Renato Usatîi.

În opinia liderului partidului “Patria” pensia minimă în Republica Moldova trebuie să fie de 1500 de lei, iar salariul minim al profesorilor şi medicilor nu mai puţin de 5 000 de lei. Aceşti bani vor fi oferiţi din bugetul statului, care se va majora după ce funcţionarii vor întoarce statului tot ce au furat.

“Pledăm pentru adoptarea Legii prezumţiei vinovăţiei funcţionarilor. Oficialii vor trebui să dovedească provenienţa averii agonisite, în caz contrar, vor fi confiscate. Ei îşi scriu casele şi maşinile pe rude, cumnaţi, deja şi pe secretare, dacă potrivit legii nu vor demonstra de unde au case şi automobile luxoase, loturi de pamânt, sume enorme pentru studiile copiilor în Anglia sau Franţa, statul va avea dreptul să le ia aceste averi. Ei intenţionat au lansat speculaţii că Renato Usatîi este bandit pentru că au frică de consecinţele venirii la putere a partidului nostru. Liderii partidelor de la guvernare nu au dubii că îi vom baga la inchisoare pe toţi care au furat ţara. Mai mult, dacă nu ne vor ajunge locuri în puşcăriile din ţară le vom închiria în România şi Ucraina, dar vor sta toţi ca unu la dubă.”

După câteva oare de întrebări şi răspunsuri oamenii s-au arătat mulţumiţi de discuţia avută cu Renato Usatîi, căruia i-au scandat numele câteva minute în şir. “Renato Usatîi este candidatul nostru, al poporului” au declarat oamenii la finalul întâlnirii.

“Vă mulţumesc foarte mult pentru susţinere, cel mai important nu va fie frică de nimeni, doar de Dumnezeu trebuie să ne fie frică, nu ne temem de nimeni şi pe 1 decembrie vom sărbători victoria, iar cei de la putere vor cumpara medicamente de la farmacie” — a spus Renato Usatîi la finalul întîlnirii.

Sursa: ru1.md