Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPP

Alexandr Petkov merge la alegeri alături de Usatîi: “Nu vom permite monştrilor să distrugă statalitatea moldovenească”

|versiune pentru tipar| PP, 19 noiembrie 2014 | 

Deputatul comunist Alexandr Petkov şi-a anunţat astăzi decizia de a participa la alegerile parlamentare pe lista electorală a partidului “PATRIA”. Comunistul a menţionat că motivul, pentru care a ales această formaţiune este continuarea luptei împotriva oligarhilor şi corupţiei.

“Am acceptat propunerea lui Renato Usatîi de a veni pe lista acestui partid, decizia mea fiind asumată şi conştientă. Am văzut ce poate actuala conducere, dar nu am crezut că vor recurge la metode atât de josnice. Ei au dăunat societăţii şi au venit cu diverse sondaje plătite, iar organizaţiile de media angajate fac presiuni asupra instituţiilor media, care critică pe cei de la guvernare.” — a declarat Alexandr Petkov în cadrul unei conferinţe de presă susţinute alături de Renato Usatîi.

În cadrul conferinţei, deputatul comunist a enunţat principalele motive care l-au determinat să candideze pe lista formaţiunii “PATRIA”. Potrivit acestuia, Moldova devine o ţară a fărădelegilor, iar legile adoptate sunt în detrimentul cetăţenilor.

“Am decis să merg alături de partidul «Patria» pentru a putea anula legea, privind aprovizionarea cu apă, care a stârnit reacţii dure în societate şi voi cere dosare penale, pentru cei care au aprobat această lege. Subliniez, sunt comunist şi voi lupta împotriva regimului instaurat de Filat şi Plahotniuc. Voi revizui şi legea privind camere video de monitorizare a traficului auto, circa 50% din amenzile parvenite se duc către firma care administrează aceste camere”, a declarat Alexandr Petkov.

Petkov consideră că ultimele evoluţii de pe arena politică arată că şefia stafului electoral al PCRM pregăteşte un acord cu Plahotniuc, care influenţează direct mai mulţi candidaţi din Partidul Comuniştilor.

“Am luptat ani în şir cu regimul lui Plahotniuc, ca apoi să merg pe stradă cu capul plecat?!, explicându-le alegătorilor necesitatea luării aşa numitor decizii de moment, în favoarea lui Plahotniuc şi Filat. Sunt absolut convins că astăzi este mai important ca niciodată să nu permitem monştrilor să distrugă statalitatea moldovenească. Cei care sunt astăzi la putere au ce pierde, în mod cert.”, — consideră Petkov.

Liderul pe lista partidului Patria, Renato Usatîi, a precizat că se cunoaşte de mai mult timp cu Petkov şi că cei doi au multe vizuni în comun.

“Întotdeuna am susţinut multe dintre iniţiativele Partidului Comuniştilor, mai ales când erau în opoziţie. Acum s-a creat, însă, o astfel de situaţie că anume acei oameni care vorbeau cel mai mult despre lupta împotriva corupţiei, despre lupta împotriva regimului Filat şi Plahotniuc, nu s-au regăsit pe lista PCRM. Alexandr Petkov este unul dintre cei mai disciplinaţi reprezentanţi ai acestui partid şi sunt bucuroscă a acceptat să candideze la funcţia de deputat pe lista partidului «PATRIA»”, — a declarat Usatîi.

Renato Usatîi a mai ţinut să menţioneze că după ce ieri au fost discutate pe larg scenariile pregătite de autorităţi, pentru a elimina formaţiunea “Patria” din alegeri, în prezent se discuta un alt scenariu, conform căruia Usatîi să fie reţinut în flagrant delict şi să fie automat eliminat din campania electorală.

Sursa: ru1.md