Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPP

Recean întrece orice limite

|versiune pentru tipar| PP, 21 noiembrie 2014

Liderul partidului “PATRIA”, Renato Usatîi, susţine că angajaţii Direcţiei Operaţiuni Speciale a MAI pregătesc o nouă provocare împotriva echipei lui pentru ca partidul să fie exclus din cursa electorală.

În cadrul înscenării desfăşurate în sudul ţării, angajaţii poliţiei pregătesc punerea, prin pătrundere ilegală, a armamentului, grenadelor, cartuşelor şi altor obiecte interzise de lege în oficile partidului lui Usatîi.

Ministrul Afacerilor Interne, Dorin Recean şi şeful adjunct al Inspectoratului General de Poliţie, Gheroghe Cavcaliuc au pus această sarcină unui poliţist care, în urmă cu trei luni, a lovit mortal un pieton într-un accident rutier.

Potrivit lui Usatîi, în ultimele 48 trei oficii ale partidului din sudul ţării au fost sparte.

“Subalternul lui Cavcaliuc, Sergiu Gheciu, care acum este şeful secţiei de sud a Direcţiei Operaţiuni Speciale, fostul DMS, condus de Cavcaliuc, a intrat în mai multe oficii în ultimele 48 de ore. Mă refer la faptul că au venit cu specialişti, au deschis oficiile, au intrat s-au uitat cam unde ar putea să pună câte ceva. S-a luat o decizie ca în următoarele 24 de ore, aşa este indicaţia, să fie puse până duminică arme, grenade, cartuşe. Am înţeles că sunt pregătite câteva sute de mii de dolari şi lei — bani falşi. Acest Gheciu stă acum la Comrat cu alţi colaboratori ai Direcţiei Operaţiuni Speciale într-un apartament luxos închiriat cu trei odăi, unde se gândesc la toate aceste provocări şi inclusiv la procurarea armelor care trebuie să le găsească la activiştii lui Usatîi.” — a declarat Renato Usatîi.

Usatîii susţine că nu este deloc mirat că această sarcină i-a fost pusă anume lui Gheciu, poliţistul aflându-se la cheremul lui Recean.

“De ce anume acest Gheciu, care stă acum la Comrat, şi nu altcineva?! Acest Gheciu a lovit mortal un pieton acum trei luni în urmă în Chişinău într-un accident, dar poliţia ascunde acest fapt. Recean este la curent cu acest caz, toate probele care sunt pe acest caz se află la Procuratura Chişinău se încearcă a fi falsificate de către ei. Recean şi Cavcaliuc i-au pus o sarcină în schimbul falsificării acestor probe: să meargă la sud să se lămurească cu Usatîi, să găsească minimum două trei oficii, nişte arme cartuşe două trei grenade, inclusiv bani falşi pe care i-ar fi folosit activiştii lui Usatîi că urgent au nevoie de o confirmare, având în vedere că acum câteva zile în urmă a avut loc Consiliul Suprem de Securitate l-a care s-a discutat clar că Usatîi trebuie să fie scos din alegeri, iar unica variantă este să îl facem extremist, terorist şi că se pregăteşte să organizeze un eventual 7 aprilie.” — susţine Renato Usatîi

Politicianul spune că oamenii lui Cavcaliuc au încercat să spargă şi garajul lui personal din sectorul Sculeni al capitalei.

“Chiar şi garajul meu din sectorul Sculeni s-a încercat să fie descuiat pentru că am găsit urme în broasca uşii, dar nu au putut să intre în interior, iar în două oficii din sudul ţării au intrat. Am găsit urme, doar am făcut semne şi ne-am dat seama. Am vrut să iau şi jurnaliştii cu mine să filmeze cum aveau să aducă aceste arme, că să fie flimaţi aceşti angajaţi ai poliţiei cum aduc arme în oficiul unui partid politc, dar mi-au spus că este prea riscant. Dacă o să investigaţi cazul o să găsiţi şi persoana care a decedat cu trei luni în urmă şi de ce acest Sergiu Gheciu se ocupă de Usatîi în loc să se ocupe cu ceea ce trebuie să se ocupe un poliţist. Ne vom adresa la procuratură.” — a precizat Usatîi

Un şir de alte provocări, potrivit lui Usatîi, au fost înscenate de subalternii aceluiaşi Cavcaliuc, din subdiviziunea de nord, condusă de Igor Susarenco. La Bălţi oamenii au primit în cutiile poştale ziare “Puterea e în adevăr-3” capsate cu bancnote de 100 de lei, în scopul discreditării imaginii lui Renato Usatîi.

În acelaşi mod, Gheorghe Cavcaliuc a organizat câteva săptămâni în urmă, vizitele poliţiştilor sectorişti la veteranii de război din raionul Drochia, care au fost duşi în eroare şi impuşi să declare şi să semneze procese-verbale precum că, Renato Usatîi le-a făcut donaţii băneşti anume în perioada electorală şi nu în altă perioadă.

Un alt caz a avut loc în urmă cu aproximativ o lună într-un sat din raionaul Edineţ. Subalternii lui Cavcaliuc au organizat înscenarea precum că un grup de minori, îmbrăcaţi în tricourile lui Renato Usatîi, împărţeau oamenilor din sat pachete cu produse alimentare. Important este faptul că, această înscenare a fost filmată special pentru pornirea unei cauze penale pe faptul coruperii alegătorilor.

Sursa: ru1.md