Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPP

Şi-au manifestat recunoştinţa! Locuitorii din Ungheni i-au acordat lui Renato Usatîi titlul de “Cetăţean de onoare al oraşului”

|versiune pentru tipar| PP, 22 noiembrie 2014

La întâlnirea cu liderul partidului “PATRIA” în Ungheni a venit un număr record de oameni — o sală arhiplină de peste 600 de oameni.

Renato Usatîi a ridicat sala în picioare şi la Ungheni, locuitorii acestui raion au manifestat un interes deosebit faţă de politician, care a venit pentru prima dată în vizită la ei. Întâlnirea a durat câteva ore, timp în care oamenii i-au pus întrebările care îi frământă de mai mult timp, dar şi şi-au exprimat părerea despre activitatea acestuia în ultimii doi ani. Liderul “PATRIA” le-a vorbit locuitorilor din Ungheni despre acţiunile pe care le va întreprinde privind dezvoltarea economiei ţării, despre soluţionarea problemelor sociale, dar şi despre adevărata luptă împotriva corupţiei.

“Nu vom putea face ordine în ţară până când nu vom eradica corupţia. Doar atunci când poliţiştii vor avea salarii decente, nu vor fi nevoiţi să ia mită pentru a-şi întreţine familiile. În general fără reforme în instituţiile de forţă nu vom putea face ordine în ţară. Aceeaşi situaţie avem şi cu profesorii, medicii şi pensionarii. Mai întâi trebuie să le oferim salarii bune, apoi să cerem de la ei disciplină şi să le punem condiţii. Autorităţile spun că luptă cu corupţia şi trimit la puşcărie profesori şi medici, asta e bătaie de joc. Mai întâi la oameni trebuie să le dai apoi ai dreptul moral să le spui: nu vă supăraţi, aţi avut, dar nu v-a ajuns, acum răspundeţi în faţa legii” — a declarat Usatîi în cadrul întâlnirii.

Oamenii au rămas mulţumiţi de răspunsurile primite şi de discuţia cu Renato Usatîii, exprimându-şi într-un mod deosebit recunoştinţa faţă de poziţia liderului “PATRIA” şi de atitudinea acestuia faţă de popor. Astfel, locuitorii oraşului Ungheni i-au înmânat politicianului titlul de “Cetăţean de onoare al oraşului Ungheni”.

“Vă oferim acest titlu în semn de recunoştinţă şi respect. Vă vom susţine în continuare!” — au declarat locuitorii oraşului.

Sursa: ru1.md