Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPP

Usatîi: Recean s-a ţinut de cuvânt, începe procedura de excludere a partidului “PATRIA” din cursa electorală

|versiune pentru tipar| PP, 24 noiembrie 2014 | 

Angajaţii Ministerului de Interne, împreună cu colaboratorii SIS şi PG, urmează să efectueze 14 percheziţii în oficiile lui Renato Usatîi, dar şi în locuinţele membrilor PATRIA. Informaţia a fost anunţată pe 23 noiembrie de către liderul “PATRIA”, în cadrul unei conferinţe de presă.

În debutul conferinţei de presă, Usatîi a anunţat despre intenţiile MAI de a efectua 14 percheziţii la oficiile PATRIA, dar şi domiciliile membrilor formaţiunii.

Potrivit politicianului, scopul acestor percheziţii este “găsirea mai multor arme, a jumătate de sac de grenade, dar şi a sumei de 200 de mii de dolari şi a încă peste 1000000 de dolari falşi, pe care tot ei i-au tipărit”

“Presiunile la care este supusă echipa noastră întrece orice limite.Domnul Recean s-a ţinut de cuvânt atunci când a anunţat că de luni vor începe adevăratele probleme ale partidului PATRIA.” — a declarat Usatîi.

Politicianul susţine că poliţiştii au pătruns deja în mai multe oficii al PATRIEI, unde au încercat să pregătească operaţiunea, doar că planurile le-au fost dejucate, după ce Usatîi a preîntâmpinat opinia publică despre provocarea MAI.

Totuşi, Usatîi susţine că percheziţiile urmează să aibă loc, în dimineaţa zilei de mâine, în cadrul unui dosar penal fabricat de actuala guvernare (NR 2014790143, în baza art 248 a5 — Contrabandă în proporţii deosebit de mari), dosar figuranţi ai căruia sunt cel puţin 9 candidaţi la funcţia de deputat, care în mod normal dispun de imunitate oferită prin lege.

Liderul PATRIA supune că a fost anunţat din timp despre aceste percheziţii, dar şi despre faptul că poliţiştii din Subordinea lui Gheorghe Cavcaliuc au reuşit să “convingă” torturând cu ajutorul unei şurubelniţe un “martor” care să dea depoziţii pe marginea acestui dosar inventat. Usatîi le-a sugerat poliţiştilor oneşti, procurorilor şi colaboratorilor SIS să nu facă jocul actualei guvernări pentru că vor avea de răspuns conform legii după alegerile din 30 noiembrie.

Toate acestea, susţine Usatîi, sunt îndreptate întru atingerea unui singur scop — scoaterea din cursa electorală a concurentului care se clasează pe locul doi în sondajele reale, cu 18% din preferinţele alegătorilor.

“Să fi avut noi doar 8 procente, aşa cum încearcă să prezinte ei realitatea, atunci fiţi siguri că nu era nevoie de asemenea provocări” — a precizat Usatîi.

Totodată, Usatîi le-a transmis tuturor organizaţiilor internaţionale, dar şi misiunilor diplomatice acreditate la Chişinău un mesaj prin care pune deja sub semnul întrebării legitimitatea şi reprezentativitatea actualului scrutin, din moment ce actuala putere încearcă cu orice preţ să scoată pe ultima sută de metri unul dintre marii jucători din cursa electorală.

Pe final, după ce a anunţat că în cazul scoaterii din cursa electorală a PATRIEI, va organiza proteste de amploare, Usatîi a declarat: “Le voi demonstra oamenilor din Moldova că dictatura legii poate exista şi în ţara noastră!”

Sursa: ru1.md