Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPP

“PATRIA” a depus o contestaţie la CEC împotriva Partidului “Pentru Neam şi Ţară”

|versiune pentru tipar| PP, 25 noiembrie 2014

PpNŢ a făcut public un spot electoral, care prin manupulare discreditează membrii echipei lui Renato Usatîi.

Pe 24 noiembrie la mai multe posturi de televiziune, inclusiv Prime, Publika TV, Pro TV, Jurnal TV, N4 şi TV7 a fost difuzat un spot electoral al Partidului “Pentru Neam şi Ţară” în care pe fundalul imaginilor cu candidaţii pe lista partidului “PATRIA”, Renato Usatîi, Grigore Petrenco şi Igor Tuleanţev sunt rostite expresiile “politicieni periculoşi” şi “partidele războiului”, ce dă de înţeles alegătorilor că anume aceste persoane ar prezenta un pericol pentru securitatea ţării.

“Partidul «Pentru Neam şi Ţară» face apel direct la ură — fapt interzis de legislaţia în vigoare” — se menţionează în contestaţia depusă de reprezentanţii “PATRIA” la CEC.

Mai mult, în contestaţie se mai arată că, potrivit ultimului raport financiar prezentat de Partidul “Pentru Neam şi Ţară” până la 19 noiembrie, această formaţiune politică nu a cheltuit în actuala campanie electorală niciun ban. Or, producerea spotului şi plasarea lui la posturile de televiziune necesită mijloace financiare. Mai ales că doar la Prime şi Jurnal TV un minut de publicitate electorală costă câteva mii de euro.

“Solicităm examinarea contestaţiei în regim de urgenţă şi sancţionarea concurentului electoral, iar spotul electoral cu conţinut denigrator să fie retras din grila posturilor de televiziune şi interzis” — a declarat Mihai Buşuleac, reprezentantul partidului “PATRIA”.

Amintim că recent, în cadrul unei conferinţe de presă, liderul partidului “PATRIA” a declarat că preşedintele Curţii de Apel Chişinău i-a informat pe judecătorii instanţei să fie pregătiţi “că în zilele apropiate o să fie foarte multe plângeri legate de Usatîi şi «PATRIA» şi să fiţi gata, să fiţi mobilizaţi, deaorece în fiecare plângere o să fie scris: «se cere ca Usatîi să fie scos din campania electorală»”.

Sursa: ru1.md