Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPP

Declaraţia Partidului Politic “Patria”

|versiune pentru tipar| PP, 29 noiembrie 2014

Informaţia răspândită activ de mass-media controlate de guvernare precum că Partidul Politic Patria a fost exclus definitiv din cursa electorală este minciună şi dezinformare.

Partidul Politic “Patria” până la decizia finală a Curţii Supreme de Justiţie este concurent electoral şi participă la alegeri.

Nu ştim care va fi decizia Curţii Supreme de Justiţie şi nu avem nicio intenţie să exercităm presiuni asupra instanţei sau să o influenţăm într-un fel sau altul. Împreună cu toţi membrii partidului şi simpatizanţii noştri aşteptăm această hotărâre.

Indiferent de decizia pe care o vor lua magistraţii CSJ, de a păstra calitatea de concurent electoral a Partidului Politic “Patria” sau de a-l exclude din campania electorală, noi chemăm toţi cetăţenii Republicii Moldova, inclusiv susţinătorii noştri, să meargă la alegeri şi să voteze partidul lui Renato Usatîi, să aplice pe buletinul de vot în dreptul Partidului Politic “Patria”, ştampila “Votat”, apărându-şi astfel dreptul constituţional de a alege partidul politic, ale cărui viziuni politice le împărtăşeşte.

În cazul în care Curtea Supremă de Justiţie va da câştig de cauză partidului “Patria”voturile vor fi calculate în favoarea partidului nostru, iar în cazul excluderii din cursa electorală buletinele de vor fi declarate nevalabile şi nu vor putea fi calculate în favoarea altor partide şi astfel voturile noastre vor exprima protestul faţă de fărădelegile comise de autorităţi.

Este de datoria noastră să arătăm lumii întregi că în Moldova oamenii au fost lipsiţi de dreptul lor constituţional de a participa activ în viaţa politică şi de a alege partidul, care îi reprezintă interesele.

Imediat după pronunţarea deciziei de către magistraţii CSJ, conducerea Partidului Politic “Patria” va susţine o conferinţă de presă, la care vom aduce la cunoştinţa susţinătorilor noştri decizia Curţii.

Sursa: ru1.md