Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPPCD

Echipele mobile ale PPCD sunt întâmpinate cu entuziasm, încredere şi speranţă în raioanele şi municipiile Republicii Moldova

|versiune pentru tipar| PPCD, 31 octombrie 2014

Candidaţii la funcţia de deputat din partea PPCD întreprind în permanenţă vizite în localităţile din ţară, unde discută cu oamenii cele mai arzătoare probleme cu care se confruntă aceştia, dezbat chestiuni legate de viitorul Republicii Moldova, pornind de la dezideratele formulate în programul electoral al formaţiunii, “Planul Roşca”.

“Este o experienţă extraordinară. Discuţiile pe care le purtăm cu concetăţenii în stradă, în pieţe, magazine, gări etc., ne ajută, pe de o parte, să fim la curent cu starea de lucruri reală de pe teren, iar pe de altă parte, ne permit să le explicăm mai lesne oamenilor ce înseamnă «Planul Roşca». Tot mai mulţi dintre ei înţeleg în prezent că acest document este un adevărat plan naţional, o strategie de ţară. Reacţiile concetăţenilor noştri, din toate colţurile Moldovei, atunci când iau cunoştinţă de Planul nostru, când îi cunosc pe membrii echipei noastre, sunt doar pozitive”, a relatat pentru FLUX preşedintele PPCD, Victor Ciobanu.

“Astăzi mergem a treia oară prin raioanele de nord ale ţării. Suntem încântaţi de felul în care reacţionează cei mai mulţi dintre cetăţeni atunci când ne întâlnesc în oraşele şi satele lor. În mod special, pentru cei mai mulţi moldoveni este un eveniment important faptul că îl întâlnesc pe Iurie Roşca în stradă, la piaţă, că pot primi chiar de la el broşura «Planul Roşca» cu autograful acestuia. Am impresia că nici într-o altă campanie electorală domnul Roşca nu a mai oferit atât de multe autografe ca în actuala”, a declarat pentru FLUX membrul echipei şi candidatul la funcţia de deputat, Roman Nicoară.

Potrivit serviciului de presă al PPCD, până la ora actuală echipele de candidaţi şi de susţinători ai partidului au ajuns aproape în fiecare raion. La sediul formaţiunii, zilnic telefonează zeci de oameni care doresc să intre în posesia broşurii “Planul Roşca”. Iar după ce o lecturează, ţin să-şi exprime admiraţia şi întregul acord cu conţinutul documentului. Oamenii apreciază mult ideea de unitate naţională, de patriotism economic, de inteligenţă şi echilibru diplomatic pe care este axată viziunea din acest plan de ţară. Totodată, un mare număr de cetăţeni moldoveni subliniază faptul că este pentru prima dată în istoria Republicii Moldova când un lider politic a reuşit să creioneze într-o lucrare modestă ca volum o strategie ce ia în calcul toate realităţile, mai plăcute şi mai puţin plăcute.

La rândul său, Iurie Roşca a mărturisit pentru FLUX că a rămas plăcut impresionat de susţinerea de care se bucură planul său în rândul agricultorilor. “Am văzut livezi pline cu mere îngheţate. Am văzut că agricultorii nu au nicio încredere că actuala guvernare îi poate ajuta. Agricultorii condamnă actuala putere pentru că aceasta distruge producătorul autohton, dar şi pentru pierderea pieţei ruse. Producătorii agricoli din nordul ţării mi-au spus ceea ce noi afirmăm de atâta vreme, şi anume că Moldova trebuie să importe doar produse cum ar fi bananele, portocalele sau alte fructe sau legume ce nu pot fi cultivate în ţara noastră. Este revoltător faptul că noi aducem roşii din Turcia şi cartofi din Polonia. Oamenii ne întâmpină cu entuziasm şi nădejde. Ei văd în «Planul Roşca» şansa reală pentru scoaterea ţării din impas. Cetăţenii ne susţin în intenţia noastră de a fortifica şi valorifica statutul de neutralitate permanentă, precum şi promovarea protecţionismului economic”, a declarat Iurie Roşca.

Echipele mobile ale Partidului Popular Creştin Democrat au ajuns până în prezent în raioanele Orhei, Anenii Noi, Ialoveni, Nisporeni, Hânceşti, Cimişlia, Criuleni, Teleneşti, Sângerei, în municipiul Bălţi, la Râşcani, Briceni, Edineţ, Soroca, Drochia, Rezina, Donduşeni, Cahul, Chişinău.

Sursa: www.ppcd.md