Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPPRM

PPRM protestează împotriva pomenilor electorale ale PLDM, PDM, PL, PCRM şi PSRM şi le dedică o caricatură

|versiune pentru tipar| PPRM, 17 octombrie 2014

Cum am prevăzut noi cei din Partidul Popular din Republica Moldova (PPRM), şi în această campania electorală multe partide încearcă din nou să mituiască alegătorii cu tot felul de cadouri. Cu bani, cu covrigi, cu orez şi ulei, ba chiar şi cu geamuri termopan sau tehnică modernă.

Aşa cum ne arată al doilea raport de monitorizare a alegerilor, realizat de Coaliţia Civică pentru Alegeri Libere şi Corecte şi Asociaţia Promo-LEX, partide ca PLDM, PDM, PL, PCRM şi PSRM au împînzit ţara cu agenţi care încearcă să cumpere voturi.

Astfel, PLDM a oferit o masă de tenis şcolii de sport din Soroca. De asemenea, reprezentanţii formaţiunii ar fi dat unei şcoli din Ialoveni o tablă interactivă, cu proiector şi calculator. În acelaşi timp, Partidul Democrat ar fi oferit un prânz gratuit pentru 200 de persoane, cîte 6.000 de lei pentru 50 de persoane şi pachete cu covrigi, biscuiţi, hrişcă şi ulei pentru 15 familii social-vulnerabile.

Nici liberalii nu s-au lăsat mai prejos şi au oferit la 290 de persoane ghivece cu flori şi cutii cu ciocolată, iar comuniştii ar fi pregătit o masă festivă şi un concert pentru persoanele în etate din Basarabeasca. Socialiştii s-au întrecut şi ei în pomeni electorale oferind suma de 5000 de lei pentru participanţii la un concurs desfăşurat la Căuşeni.

PPRM protestează cu vehemenţă contra unor asemenea practici ilegale de campanie electorală şi asigură pe competitorii noştri că la alegeri vor păţi precum arată şi caricatura pe care le-o oferim ca dedicaţie.

Sursa: pprm.md