Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPPRM

Partidul Popular din Republica Moldova s-a lansat în campania electorală

|versiune pentru tipar| PPRM, 20 octombrie 2014 | 

Partidul Popular din Republica Moldova (PPRM) şi-a lansat azi candidaţii la alegerile din 30 noiembrie într-un mod inedit. Ceremonia a avut loc în Parcul Catedralei, în spaţiul dintre clădirea Guvernului şi Catedrala Naşterea Domnului. În loc de scenă în faţa publicului participant au fost amplasaţi doi “stîlpi” din lădiţe suprapuse, încărcate cu mere iar între ei organizatorii au amplasat un banner mare cu însemnele şi sloganul PPRM, “Hai Moldova! Fără hoţi şi sărăcie!”.

Ceremonia de înmânare a legitimaţiei de candidat celor 103 de persoane din lista PPRM a fost precedată de discursuri susţinute de către liderul PPRM, domnul Alexandru Oleinic, prim-vicepreşedintele partidului, domnul Valeriu Cosarciuc şi de către doamna Angela Cojocaru (psiholog) şi domnul doctor Dumitru Sofroni.

În mesajul adresat celor prezenţi Alexandru Oleinic a subliniat faptul că programul electoral al partidului se bazează pe discuţiile avute cu sute de mii de cetăţeni în cei trei ani de la înfiinţarea PPRM şi a pus accent pe faptul că partidul va impune reforma statului începând cu alegerea prin vot direct a Preşedintelui ţării, cu reducerea numărului de deputaţi la 71 şi a ministerelor cu o treime. Amintind că simbolul partidului este mărul, Alexandru Oleinic a mai subliniat şi importanţa pe care PPRM o acordă agriculturii şi satului molodvenesc. “Mărul e un simbol puternic, un simbol al Sănătăţii, al Muncii şi al Bunăstării” a afirmat liderul PPRM. Mesajul general al preşedintelui PPRM a fost unul foarte critic la adresa tuturor guvernanţilor de până acum şi s-a încheiat cu afirmaţia că Mărul, simbolul partidului va fi şi simbolul protestelor şi schimbărilor care vor veni.

Domnul Valeriu Cosarciuc, Prim-vicepreşedinte al partidului a subliniat că PPRM s-a angajat să devină promotorul unui adevărat Program Naţional pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (PNADR) care va constitui temelia oricărei politici legate de satul moldovenesc. Domnul Cosarciuc a vorbit şi de “Marea reformă fiscală” pe care o propune PPRM amintind cîteva din măsurile pe care formaţiunea doreşte să le implementeze: introducerea impozitului unic pe venit de 10%, impozit Zero pe profitul reinvestit, scutirea de impozit pe profit pe 3 ani pentru întreprinderile nou înfiinţate care creează minim 5 locuri de muncă.

Au mai luat cuvîntul domnul profesor Dumitru Sofroni, doamna Angela Cojocaru şi preşedintele Organizaţiei de Tineret a PPRM, domnul Ian Lisnevschi.

Cei peste 100 de candidaţi au primit fiecare din mâna preşedintelui PPRM, Domnul Alexandru Oleinic, legitimaţia de candidat şi un măr, simbolul partidului.

Sursa: pprm.md